Втрати РФ зростають набагато швидше, ніж потенціал мобілізації, — Коваленко

Мобілізовані у РФ. Фото: gettyimages.com

У Росії зараз спостерігається проблема з мобілізацією людського ресурсу. Його вистачає лише на поповнення втрат, тому що втрати зросли. Таку оцінку дав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко сьогодні, 20 квітня, в ефірі FREEДОМ.

“На початку 2023 року середній показник мобілізації, не примусової, становив десь 20-25 тис. [людей на місяць], а з початку 2024 року цей показник становить уже близько 30 тис. На перший погляд, зростає, але зростають і втрати. Нині середній рівень втрат у російських окупаційних військ — близько 28 тис. [людей на місяць]. Тобто що таке місячна мобілізація? Це компенсація втрат. Ну, плюс кілька тисяч. У той час як піхотна компонента все більше і більше превалює практично при всіх наступальних діях, через що й зростають втрати. При цьому втрати зростають набагато швидше, аніж зростає потенціал мобілізації як такої”, — констатував оглядач.

Як зазначив Коваленко, саме тому Кремль намагається мобілізувати весь доступний ресурс і на території РФ, і на тимчасово окупованих територіях. А також збирає до окупаційної армії й непальців, і сирійців, й іракців, і сомалійців.

“Попри все, вони ще й змушені будуть проводити загальну мобілізацію, яку назвуть частковою. Після інавгурації Путіна, я думаю, цей процес буде запущено, оскільки людського ресурсу із нинішнім рівнем мобілізації їм критично не вистачає”, — сказав Олександр Коваленко.

Читайте також: РФ потрібно 400 тис. солдатів для проведення інтенсивної наступальної операції по всьому фронту, — генерал-лейтенант

Нагадаємо, втрати російської армії в Україні за час повномасштабного вторгнення перевищили 458 тисяч військових. Лише за минулу добу було ліквідовано понад 700 окупантів.

Прямий ефір