RU
 

Зеленський: Для України важлива підтримка Бразилії

Текст: ,  20 квітня 2024, 16:06
0
1893
Зеленський: Для України важлива підтримка Бразилії
Фото: Пресслужба президента України
Володимир Зеленський дав інтерв’ю бразильським журналістам

Володимир Зеленський визнав, що Україна тривалий час не могла донести до Бразилії правду про розв'язану Росією війну.

Україна зацікавлена в активній участі Бразилії і, зокрема, президента Лули да Сілви в першому Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії в червні, сказав український президент Володимир Зеленський в інтерв'ю бразильським журналістам, повідомила його пресслужба у суботу, 20 квітня.

"Вважаю, що присутність там, як і будь-яких лідерів будь-яких держав світу, які отримують запрошення, свідчить про те, що вони, ці люди, хочуть миру. Бажано, щоб це був справедливий мир для України", – сказав він.

Зеленський наголосив, що для України дуже важлива підтримка Бразилії. Водночас він зазначив, що Україна тривалий час не могла донести до цієї країни правду про розв'язану Росією війну через довгострокові відносини Бразилії з Радянським Союзом, продовження сучасною РФ його політики та просування російських пропагандистських наративів в інформаційному просторі країн Латинської Америки.

"І це ваш великий плюс, що журналісти Бразилії почали приїжджати в Україну, розуміти, що тут відбувається, і потім розголошувати цю інформацію", – сказав президент.

Зеленський подякував журналістам за приїзд в Україну і додав, що запрошує відвідати нашу країну президента Бразилії. Він також нагадав, що зустрічався з Лулою да Сілвою у вересні 2023 року на під час сесії Генасамблеї ООН, де мав можливість поспілкуватися з ним особисто.

Нагадаємо, 10 квітня Швейцарія оголосила дату проведення Саміту миру. Він буде спрямований для створення умов, сприятливих для всеосяжного та тривалого миру в Україні.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
ЗСУ вибивають росіян у Красногорівці
Ломбардам і банкам заборонили приймати дрони та тепловізори у заставу
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
У Естонії готуються до можливої блокади Балтійського моря
Україна отримає радари для комплексів IRIS-T
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаБразилияВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі