“Один постріл, одна ціль”: методи підготовки та робота українських снайперів (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Один постріл одна ціль. Так працюють снайпери 108-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України (ТрО ЗСУ), які ліквідують російських окупантів на Запорізькому напрямку. Бійці постійно тренуються, щоб виконувати свою роботу якісно, інформує FREEДОМ.

Постріл за пострілом снайпери 108-ї бригади відточують свої професійні навички. Кажуть, їхня точна робота на передовій це результат постійних тренувань. Адже стрілецька майстерність вимагає неабиякої витримки та уважності, вміння відчувати зброю та бути непомітним.

Командир снайперського підрозділу 108-ї окремої бригади з позивним “Чечен” навчає бійців підрозділу влучно стріляти. Він знищує ворога від початку війни Росії проти України. Каже, був період, коли вдалося повернутися в цивільне життя. Але повномасштабне вторгнення змусило знову взяти до рук зброю і зараз уже ділиться своїм досвідом з іншими.

“Стріляти легше ліг, якщо ти все правильно робиш, то в тебе буде все виходити і влучати будеш. Як викладач, це дуже складно: усі люди різні і кожній людині потрібно щось пояснювати по-різному”, наголошує командир підрозділу.

“Чечен” навчає бійців мистецтва слухати та читати вітер. Якщо не засвоїти ці знання, перешкод буде більше.

“Вітер це найбільша, найважча складова, яку дуже складно враховувати. Якщо людина не вміє працювати з вітром, то на великих відстанях вона не влучить. Вітер сильно впливає, він зносить кулю. Що сильніший вітер, то гірше робити постріл”, пояснює чоловік.

Боєць із позивним “Титан” тренується вже близько року. Каже, що кожен влучний постріл потребує врахування багатьох чинників.

“Усе залежить від холощення, потім стрільба йде. Саме натискання спускового гачка, ти маєш розуміти, щоб не смикнути. Найменший рух праворуч або ліворуч і куля вже йде не туди. І, природно, сама лежка”, пояснює військовослужбовець.

Навчитися влучно стріляти тільки частина роботи. Дуже важливе для снайпера і маскування. Воно може бути природним, коли, на перший погляд, здається, що нічого немає. Так, серед заростей сховався один зі снайперів 108-ї бригади.

Бійці кажуть, що інколи в засідці можна пролежати й кілька діб. Свою майстерність бути невидимими та влучати з першого пострілу снайпери доводять уже на полі бою. Тим самим наводять страх на російських окупантів.

“Снайпер це велика загроза і, якщо дуже влучний стрілець, він усе добре робить і маскується, то він може покласти дуже багато ворогів. З’явилося багато хороших снайперів, які навіть світові рекорди ставлять”, наголошує командир підрозділу.

Снайпер робота нелегка й небезпечна, але якщо кожен захисник, який наважився на це, постійно вдосконалюватиме свою майстерність, кількість ворогів на українській землі значно скоротиться.

Читайте також: Дрони, роботизовані системи та інше озброєння українського виробництва все частіше з’являється на передовій — огляд (ВІДЕО)

Прямий ефір