Головна Новини Суспільство Війна з Росією Імітація чи бажання захопити: у США розкрили план Кремля щодо Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Імітація чи бажання захопити: у США розкрили план Кремля щодо Харкова

Експерти ISW вважають, що Кремль посилив удари та інформоперацію проти Харкова, щоб із міста втекли люди

23 квітня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Російські окупанти посилили удари та інформаційні операції проти українців у Харкові. Кремль робить все можливе, щоб знищити одне з найбільших міст України. Атаки РФ спрямовані на те, щоб переконати його мешканців тікати та перемістити мільйони людей усередині України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Імітація чи бажання захопити: у США розкрили план Кремля щодо Харкова

Харків. Фото: з відкритих джерел джерел

Аналітики зазначають, що окупанти використовують обмежені можливості української протиповітряної оборони та підвищену напруженість в очікуванні військової допомоги зі США.

"Кремлівські рупори хапаються за занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти міста Харків, щоб провести ймовірну скоординовану інформаційну операцію з метою створити негабаритну паніку серед українців. ISW оцінює, що ймовірність успішного наземного наступу Росії проти Харкова є дуже низькою, якщо Україна швидко отримає відновлення військової допомоги США", — йдеться у звіті аналітиків.

Хоча в Україні озвучували думки щодо того, що Росія цього літа може спробувати провести наземну операцію проти Харкова, американські експерти переконані, що у загарбників не вистачить сил для захоплення міста, допоки українські військові будуть адекватно забезпечені.

В ISW нагадали, що пропагандист російського державного телебачення Володимир Соловйов 28 березня заявив про необхідність знищити Харків "квартал за кварталом". Він висловив ідею запропонувати українським громадянським покинути місто протягом 48 годин до того, як їх буде вбито під час знищення міста Росією.

Згодом, російське неонаціоналістичне видання "Царьград" 16 квітня розповсюдило заяву, що російська наступальна операція щодо захоплення міста Харкова неминуча і що ситуація в місті Харкові стане "гіршою, ніж у Бахмуті та Авдіївці", зокрема, вони пригрозили місту-мільйоннику блокадою. також відключенням електроенергії, води та газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готується РФ знову до захоплення Харкова: Кремль вперше публічно прояснив позицію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини