Мобільна техніка

Порівняння камер: iPhone 15 Pro Max vs. Oppo Find X7 Ultra

0

Камера Oppo Find X7 Ultra має один із найвищих рейтингів на сайті камер DXOMark, значно випереджаючи iPhone 15 Pro Max. З цієї причини ми вирішили порівняти Oppo Find X7 Ultra з флагманським iPhone від Apple, щоб побачити, як камери справді відповідають реальним обставинам.

Oppo Find X7 Ultra має 50-мегапіксельний основний об’єктив, 50-мегапіксельний ширококутний об’єктив і два 50-мегапіксельних телеоб’єктиви, один з яких є 3-кратним перископічним об’єктивом. ‌iPhone 15 Pro‌ Max має 48-мегапіксельний основний об’єктив із кількома фокусними відстанями, 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив і 12-мегапіксельний телеоб’єктив із підтримкою 5-кратного оптичного масштабування. З погляду апаратного забезпечення, основні камери схожі, але Oppo має вищу роздільну здатність для телеоб’єктивів і ширококутних об’єктивів.

Ми поділилися серією фотографій з кожного смартфона в наших соціальних мережах, не згадуючи, який з них був ‌iPhone‌. Коли ми запитали, які зображення більше подобаються людям, наше опитування віддало перевагу ‌iPhone‌, але загалом більшості людей сподобалися одні зображення з Oppo, а деякі – з ‌iPhone‌. Тут немає сюрпризів, оскільки у випадку зі смартфонами високого класу відмінності в якості камери можуть бути незначними. Вибір улюбленого часто зводиться до обробки, яку виконує кожен смартфон, а вибір зображення на основі зовнішнього вигляду зводиться до особистих уподобань.

Для стандартних фотографій основної камери, зроблених вдень, зображення виходять майже такими ж. ‌iPhone‌ інколи може здаватися трохи тьмянішим, оскільки він втрачає частину насиченості під час підняття яскравості, тоді як Oppo має тенденцію бути більш насиченим. Зображення ‌iPhone‌ можуть бути яскравішими, що є кращим для деяких людей, але Oppo має більш яскраві кольори на багатьох знімках. ‌iPhone‌ іноді посилює тепло, і знову ж таки, це те, що деякі люди віддають перевагу.

Для нічних знімків зображення Oppo здебільшого вийшли кращими. Нічні кольори були більш реалістичними, і було менше проблем із відблисками та відблисками. ‌iPhone‌ трохи підвищив яскравість деяких ділянок нічних знімків, хоча кілька зображень при слабкому освітленні вийшли кращими завдяки деяким функціям обробки при слабкому освітленні, вбудованих Apple в ‌iPhone‌.

Для телефото та портретних зображень ‌iPhone‌ мав перевагу щодо фокусування та кольору, хоча фотографії іноді були м’якшими, ніж знімки Oppo.

Comments

Comments are closed.