Головна Новини Суспільство події Повінь у Дубаї: з'явились супутникові знімки до та після приходу стихії
commentss НОВИНИ Всі новини

Повінь у Дубаї: з'явились супутникові знімки до та після приходу стихії

Супутник, який пройшов над містом Дубаї, зафіксував зміни, які стались після повені.

23 квітня 2024, 09:15 comments1839
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 квітня до Об'єднаних Арабських Еміратів прийшла повінь, а вже 16 квітня вода затопила Дубай. Повінь настала через те, що за один день в цьому регіоні випало більше опадів, ніж за цілий рік. Раптова повінь була настільки сильною, що супутники НАСА зафіксували її наслідки з космосу.

Повінь у Дубаї: з'явились супутникові знімки до та після приходу стихії

Повінь у Дубаї. Фото з відкритих джерел

ОАЕ зустрілись з неочікуваною повінню, коли на території країни почала прибувати велика вода, після сильного дощу. За день в країні випала річна кількість опадів, а у деяких регіонах, зокрема на сході ОАЕ зафіксували майже дворічні норми.

Як наслідок вода прибула у міста, де швидко підіймалась, а її рівень повільно знижувався. Це була найбільш екстремальна погода в країні за останні 75 років.

Повінь у Дубаї: з'явились супутникові знімки до та після приходу стихії - фото 2

Дубаї до повені. Фото: НАСА

Через два дні після того, як дощ припинився, супутник Landsat 9 пройшов над Об’єднаними Арабськими Еміратами та зробив зображення Дубай. На фото, які показують район Джебель-Алі на півдні Дубая, помітно відмінності до та після повені. На супутникових знімках видно темно-сині осередки скупчення води, які контрастують із типово сухим коричневим ґрунтом регіону. 

Повінь у Дубаї: з'явились супутникові знімки до та після приходу стихії - фото 3

Дубаї після повені. Фото: НАСА

Вчені зазначають, що екстремальні опади стають все більш поширеними, оскільки атмосфера нагрівається через зміну клімату. Тепліша атмосфера здатна поглинати більше вологи, а потім виділяти її під час сильних дощів. Посушливі райони, які не мають належної інфраструктури для боротьби з сильними опадами, знаходяться під загрозою сильних повеней.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські вчені б'ють на сполох через те, що повені в Росії затопили уранові свердловини, що загрожує радіоактивним забрудненням.

Також "Коментарі" писали, що у Росії повінь вийшла на новий рівень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини