Головна Новини Суспільство події Схеми із землею на сотні мільйонів гривень: кому в Кабміні вручили підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Схеми із землею на сотні мільйонів гривень: кому в Кабміні вручили підозру

Міністру Сольському повідомили про підозру

23 квітня 2024, 09:52
Поділіться публікацією:

Екс-голові аграрного комітету Верховної Ради – чинному міністру оголосили підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у повідомленні НАБУ у Телеграм.

Схеми із землею на сотні мільйонів гривень: кому в Кабміні вручили підозру

Міністра Сольського підозрюють у схемах із землею. Фото: НАБУ

За даними слідства, до групи на чолі з топ-чиновником входили посадові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

За інформацією НАБУ, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їхню відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Надалі за допомогою підконтрольних посадових осіб обласного Держгеокадастру дільниці передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їхнього права на безоплатну землю, пишуть НАБУ.

Наразі про підозру повідомили організатору схеми, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, яка сприяла скоєнню злочину.

Зокрема, щодо самого міністра Сольського, йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

Також іде вручення підозр іншим учасникам схеми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня на Україну може чекати "парад відставок". Як запевняє нардеп Ярослав Железняк, можуть піти низка міністрів, генпрокурор, члени Рахункової палати. Які кадрові рішення можуть статись і чому? Які давно назріли? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини