Головна Новини Світ Німеччина Шольц розкритикував Путіна через спробу привласнити Канта
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розкритикував Путіна через спробу привласнити Канта

Володимир Путін спотворює ідеї німецького філософа Іммануїла Канта намагаючись адаптувати їх для російської військової агресії. Шольц розкритикував президента Росії.

23 квітня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має права посилатись на німецького філософа Іммануїла Канта. Шольц вказує, що ідеї Канта не можуть поєднуватись з агресією, яку веде Росія на чолі з Путіним.

Шольц розкритикував Путіна через спробу привласнити Канта

Олаф Шольц про Путіна. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц виступив в Берлінській академії наук з нагоди 300-річчя від дня народження німецького філософа Іммануїла Канта. У промові канцлер Німеччини розкритикував Володимира Путіна.

"Путін не має жодного права посилатися на Канта. Тим не менше, режим Путіна залишається відданим привласненню Канта та його праці майже будь-якою ціною", — передає слова Шольца німецьке видання Zeit.

Росія прагне привласнити собі німецького філософа, який народився у пруському Кенігсберзі, сучасна Калінінградська область. Також там знаходиться могила філософа. Путін намагається використовувати ідеї Канта на свою користь пропагуючи війну. На початку 2024 року російський диктатор заявив, що використовує "заклик" Канта для своїх національних інтересів. Однак Шольц наголосив, що Кант був проти втручання одних країн в справи інших, зокрема маючи на увазі війну в Україні.

Крім того, Путін не єдиний у РФ, хто має подібні ідеї щодо німецького філософа. Губернатор Калінінградської області Антон Аліханов назвав Іммануїла Канта "російським трофеєм", як і все, що знаходиться в Калінінградській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині російські активісти помочились на портрет Путіна.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який скаржиться, що французи не запрошують Путіна на річницю висадки військ союзників в Нормандії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини