Метеорологиня Віра Балабух поділилася прогнозом погоди в Україні на літо 2024 року.

Головне за день:

За її словами, цього літа можна очікувати теплу, але не надто спекотну погоду. Середня температура повітря в сезоні, ймовірно, буде на 1-2 градуси вищою за норму. Про це Балабух сказала в інтерв’ю 24 каналу.

Читайте також: Синоптики попереджають про сильні заморозки

Балабух пояснила, що протягом літа переважатимуть повітряні маси з Атлантики, які принесуть помірну вологу і тепло до України. Водночас тривалі періоди спеки малоймовірні.

Метеорологиня висловила надію, що погода влітку не буде надто спекотною, щоб не надмірно навантажити енергосистему країни.

Погода в Україні

Щодо опадів, то за її прогнозом, наразі не передбачається аномально велика кількість дощів улітку. Ймовірніше, що кількість опадів залишиться в межах кліматичної норми.

Варто відзначити, що найбільш нестійка погода у липні, коли спостерігається найбільша кількість злив, гроз, граду та шквалів. Віра Балабух закликала готуватися до можливих несприятливих погодних умов цього місяця.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦