Львову – 768: куди піти на День міста – програма святкування

Львову – 768: куди піти на День міста – програма святкування.

Львову – 768: куди піти на День міста – програма святкування. Фото: dyvys.info

Події
23 квiтня 10:16

Сьогодні, 23 квітня, у день пам'яті святого Юрія (Георгія) Змієборця, покровителя Львова, культурна столиця України святкує День міста. Львову виповнюється 768 років. З цієї нагоди в місті проведуть кілька заходів, присвячені захисникам України. Відзначення Дня міста заплановане на ці вихідні, 27-28 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що кажуть у міській раді

«Як і минулого року, День міста ми не будемо грандіозно відзначати. Весь лейтмотив відзначення буде присвячений нашим воїнам, захисникам. До традицій обрання почесних громадян Львова чи урочистої ходи центром міста, ми повернемося після нашої перемоги. В час війни ми дякуємо наших військовим за захист і за те, що завдяки їм наше місто має змогу відзначали 768 річницю», – розповіла заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

Вручення відзнаки «Почесний знак Святого Юрія». Посмертно

Тож у п'ятницю, 26 квітня, родинам захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України, вручатимуть відзнаки «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).

Винесення прапорів

У суботу на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України. В такий спосіб, як і минулоріч, в місті вкотре нагадають про подвиги українських бойових підрозділів. 

Концерт військового оркестру

У неділю також на площі Ринок відбудеться концерт військового оркестру Академії сухопутних військ. Також у цей день на території шкіл Львівської громади учні разом із батьками і вчителями проводитимуть благодійні ярмарки, кошти з яких також скерують на допомогу військовим. 

Додамо, що на вихідних у Львові також заплановано чимало подій в межах програми «Львів – місто весни».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах