Головна Новини Суспільство події Повінь століття у Китаї: тисячі людей евакуювали
commentss НОВИНИ Всі новини

Повінь століття у Китаї: тисячі людей евакуювали

Масштабні повені загрожують десяткам мільйонів людей на півдні Китаю.

23 квітня 2024, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Китаї підтвердили загибель 4 осіб, щонайменше 11 вважаються зниклими безвісти, а десятки тисяч жителів евакуювали внаслідок сильних дощів на півдні Китаю. Місцева влада називає стихійне лихо "повінню століття".

Повінь століття у Китаї: тисячі людей евакуювали

Повінь століття у Китаї. Фото з відкритих джерел

Багатоденні сильні дощі, які почались з 16 квітня, вразили провінцію Гуандун, яка є найбільш густонаселеним та найбагатшим регіоном Китаю. За інформацією місцевих ЗМІ з провінції Гуандун, де проживає 117 млн людей довелось евакуювати понад 110 тис. жителів через повінь. В основному евакуація відбувається у місті Ціньюань, яке розташоване приблизно за 60 кілометрів від столиці провінції Гуанчжоу.

20 квітня в регіоні тривав 12-годинна хвиля проливного дощу через яку постраждали деякі енергооб'єкти. Як наслідок понад 1,16 мільйона домогосподарств у провінції Гуандун залишилися без електрики через проливні дощі. Наразі китайська влада зафіксувала 80 зруйнованих будинків, а попередні прямі економічні збитки оцінила 20 мільйонів доларів.

Місцеві метеорологічні служби повідомили, що рівень води в річках Сіцзян і Бейцзян та їх притоках досяг рівня, який буває раз на 50 років. У відповідь Міністерство водних ресурсів Китаю оприлюднило попередження, а влада провінції Гуандун закликала до екстреного планування для запобігання стихійним лихам.

"Судячи з ситуації з боротьбою з повенями в останні роки, потепління клімату та підвищення температури посилилися, і щороку випадають надзвичайно сильні опади, що призводять до проливних дощів і повеней", — сказав головний гідрологічний синоптик Китаю Інь Чжіцзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що з'явились супутникові знімки повені в Дубаї, які зафіксували наслідки стихії.

Також "Коментарі" писали, що у Росії через повінь затопило уранові свердловини. Така ситуація загрожує радіоактивному забрудненню регіону.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини