Напередодні на обкладинці New York Post з’явилась фотографія Марджорі Тейлор Грін у радянській військовій ушанці під заголовком «Нєт, московська Марджорі».

Видання частково було присвячене діям конгресвумен від Республіканської партії, яка активно останнім часом намагалася блокувати законопроєкт про допомогу Україні.

Раніше Грін, союзниця колишнього президента США Дональда Трампа, запропонувала кілька неординарних поправок до законопроєкту про допомогу Україні.

Зокрема вона закликала перерозподілити кошти, виділені для України, на фінансування масових депортацій нелегальних мігрантів через генпрокуратуру, а також вимагала мобілізації до ЗСУ всіх конгресменів, які підтримають допомогу Україні.

Серед запропонованих нею поправок були також такі, що відображають російські пропагандистські наративи, зокрема, заборона фінансування до моменту закриття всіх “біолабораторій”.

Вона також пропонувала “кожну суму в доларах у цьому законопроєкті зменшити до нуля”. Цю пропозицію також відхилили, але вона все ж набрала 70 голосів, тобто майже третину складу фракції республіканців.

Довідка:
Марджорі Тейлор Грін відома своїми ультраправими та антиукраїнськими поглядами. Вона підтримувала конспірологічні теорії щодо таємних біолабораторій в Україні, не раз звинувачувала Україну у нібито “війні проти християнства” та заявила, що Росія буцімто навпаки захищає християн.

З 2020 року її позбавляли посад у Конгресі США і доступу до соцмереж за фейкові, агресивні, расистські та ксенофобські заяви.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нині Грін домоглася впливу у Республіканській партії.

Наприкінці березня 2022 року вона закликала США вимагати від Зеленського, аби українські військові “перестали катувати власний народ”, звинуватила Україну у “провокуванні”
вторгнення тощо.

Популярне: