Військові на передовій отримають додаткову доплату

Головне за день:

Зарплати військовим Збройних сил України залишаться на тому ж рівні у травні 2024 року. Проте, починаючи з 1 квітня, військовослужбовцям, які перебувають на передовій протягом 30 днів, буде нараховуватися додаткова доплата в розмірі 70 тисяч гривень.

Це рішення було прийнято в рамках спільної ініціативи Верховної Ради та Уряду, як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У відділі Сухопутних військ ЗСУ розкрили, що командир бригади Сухопутних військ отримує 50 173 грн (без додаткових винагород), тоді як зарплата стрільця складає 20 586 грн (також без додаткових винагород).

Також читайте: В Україні студенти проходитимуть обов’язковий базовий військовий вишкіл

Раніше стрілець у Сухопутних військах міг очікувати зарплату у розмірі трохи більш як 40 тисяч гривень, а якщо був безпосередньо залучений до бойових дій, то ця сума становила 113 тисяч гривень.

Заробітна плата військових складається з грошового забезпечення за їхньою посадою та грошової винагороди, що надається відповідно до ініціативи Президента на період воєнного стану.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦