Міністр аграрної політики Микола Сольський створив злочинне угруповання для викрадення ділянок землі 

Головне за день:

У зв’язку з розкриттям схеми, учасники якої привласнили 1250 земельних ділянок площею 2493 гектари, чинному міністру оголошено про підозру.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними, наданими “Суспільному” з правоохоронних джерел, зловживаннями земельними ресурсами займався міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

За розслідуванням НАБУ, до складу кримінальної групи під керівництвом високопосадовця входили працівники Держгеокадастру та так звані куратори, які контролювали їхню діяльність.

Також читайте: У Раді повідомили, коли закон про мобілізацію запрацює повністю

“Учасники схеми знищили документи, що підтверджували право держпідприємств на постійне користування землею. Це дозволило обласному Держгеокадастрові скласти акт про самовільне зайняття цих ділянок, а після передати їх у власність вже обраним особам під виглядом реалізації їхнього права на безплатну землю”, – йдеться в офіційній заяві бюро.

Також було виявлено спробу заволодіти 3282 гектарами землі на суму близько 190 мільйонів гривень. Проте цьому запобігли слідчі НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), які здійснили обшуки та арешт земельних ділянок.

Підозру в організації цієї схеми, а також у скоєнні злочину, було оголошено міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, що надала допомогу у вчиненні злочину. Розслідування триває, іншим учасникам злочинної схеми також буде оголошено підозру.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦