Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц умовляє Байдена: яку зброю Берлін просить для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц умовляє Байдена: яку зброю Берлін просить для України

За інформацією Bloomberg, Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot

23 квітня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоч одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Шольц умовляє Байдена: яку зброю Берлін просить для України

Байден та Шольц. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Берлін перебуває у постійному контакті зі своїм трансатлантичним союзником. Спроби Німеччини переконати США поставити Україні систему Patriot є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони.

Джерела видання зазначають, що цього тижня Німеччина також продовжить чинити тиск на європейських союзників, включаючи Францію та Італію, щоб оцінити, що вони можуть надати.

ЗМІ наголошує, підштовхування Німеччини – це свого роду розворот ролі канцлера ФРН Олафа Шольца, чий уряд після вторгнення Росії часто засуджувався за затягування з постачанням зброї. Німецький лідер, як і раніше, опирається відправленню Києву ракет великої дальності Taurus, стверджуючи, що такі поставки ризикують зробити країну учасником війни.

Але Шольц очолив зусилля щодо відправлення більшої кількості Patriot та інших систем ППО на Україну, оскільки побита війною країна піддається дедалі частішим атакам, що руйнують її енергетичну інфраструктуру та міські центри.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня затверджена Палатою представників допомога Україні має пройти Сенат, а потім Білий дім. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, має надійти до ЗСУ якнайшвидше, інакше росіяни, активізуючи наступ, досягнуть нових успіхів на фронті. Тим часом у Німеччині не виключають, що така масштабна допомога Україні з боку США може стати останнім таким пакетом через океан – і закликають європейців зробити набагато більше для нашої країни. Про що говорить спільна ситуація із підтримкою України з боку Заходу? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини