Громадяни призовного віку зможуть лише оформлювати документи для повернення до України 

Головне за день:

Консульства України 23 квітня припинять надавати послуги чоловікам призовного віку, окрім тих, що стосуються оформлення документів для повернення до країни. 

Цю інформацію надало ZN.UA з посиланням на лист від першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги. 

Це рішення прийнято відповідно до пунктів 6 і 16 статті 8 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” через активні воєнні дії Російської Федерації проти України. Згідно з листом, з 23 квітня 2024 року тимчасово припинено виконання консульських процедур для чоловіків віком від 18 до 60 років, що стосуються розв’язання питань військового обліку, а також надання громадянам можливості змінювати місце проживання без відповідного дозволу відповідних військових чи служб безпеки.

Також читайте: В Україні студенти проходитимуть обов’язковий базовий військовий вишкіл

При цьому Міністерство закордонних справ буде діяти згідно з цим розпорядженням до тих пір, поки не надійдуть додаткові вказівки щодо застосування закону про посилення мобілізації, який був оприлюднений 17 квітня і набуде чинності у травні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦