Як вибрати м’ясо для шашлику

Сезон пікніків у самому розпалі, а щоб ваша вилазка на природу була смачною, потрібно потурбуватися про основну її складову — шашлик

Як вибрати м’ясо для шашлику
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Шашлик уже давно перестав бути для нас просто маринованим м’ясом на вогні, і став синонімом пікніків і літнього відпочинку з сім'єю та друзями. Напевно у кожного господаря або господині знайдеться свій власний рецепт для маринаду, але яким би ідеальним не був цей рецепт, без хорошого м’яса ідеального шашлику не вийде.

Редактори GoToShop зібрали для вас деякі рекомендації про те, як вибрати відповідне м’ясо для шашлику, щоб страва і відпочинок вийшли незабутніми.

На що звернути увагу при виборі шашликового м’яса

Свіжість і колір. На якому б виді м’яса ви не зупинилися, одне з універсальних правил — свіжість продукту. М’ясо має бути яскравого кольору, без ознак сірості, липкості або підозрілого запаху.

Мармуровість. Мармуровість м’яса — це розподіл жиру всередині м’яза. Маленькі жирові прожилки, розподілені рівномірно, допомагають зберегти соковитість і аромат м’яса під час приготування шашлику. М’ясо без жирових прожилок або з маленькою їх кількістю під час смаження буде сухішим і менш соковитим.

Частини туші. Вивчіть різні частини туші та виберіть ту, яка найкраще підходить на ваш смак. У випадку яловичини, найкращими частинами для шашлику є яловича вирізка, рулька або реберця. Для баранини підходять баранячі реберця або м’якоть із ніг. Свинина в цьому плані вважається практично універсальною — для шашлику підходять різні частини тушки, але найпопулярнішими вважаються ошийок, корейка або окіст.

Розмір і форма шматків. Вибирайте або ріжте шматки м’яса приблизно однакового розміру і форми. Це допоможе рівномірно приготувати шашлик і уникнути пересушених або недосмажених частин.

Вибирайте за смаком. Деякі частини м’яса можуть бути м’якшими та ніжнішими, інші — жорсткішими або з великим вмістом жиру. Виберіть те м’ясо, яке відповідає вашим уподобанням і смаку.

Походження м’яса. Купуйте м’ясо у перевірених і надійних виробників або постачальників. Це може гарантувати якість і свіжість м’яса, і уникнути неприємних сюрпризів і наслідків.

Запитайте поради у продавця. Зверніться до м’ясника або продавця в магазині і попросіть рекомендації — вони можуть допомогти вам вибрати відповідне м’ясо для шашлику і дати корисні поради щодо його приготування.

Дотримуючись таких рекомендацій, ви зможете значно полегшити собі вибір свіжого та якісного м’яса. Пробуйте різні варіанти, експериментуйте та насолоджуйтеся смачним шашликом! До речі, перед покупкою радимо вам порівняти ціни на м’ясо і приправи до шашлику в супермаркетах вашого міста на сайті Gotoshop. Також ознайомтеся з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо, щоб обрати найвигіднішу пропозицію до вашого пікніка.

Читати статті на тему

2024.05.03 15:51
Як обирати продукти

Унікальні прикраси для паски: секрети вибору та оформлення

Ділимося секретами вибору декору та оформлення великодньої випічки, а також розповідаємо, як створити унікальну та неповторну паску, яка стане справжньою окрасою вашого святкового столу!
2024.05.03 13:55
Як обирати продукти

Чорна ікра до Великодня: як вибрати без шкоди для себе та довкілля

Дізнайтеся, як зробити свій великодній стіл не лише розкішним, але й екологічно відповідальним, обравши легальну та якісну чорну ікру, вирощену на аквакультурних фермах
2024.05.03 12:47
Як обирати продукти

Як вибрати свинячі ребра для запікання: секрети ідеального м’яса

Розповідаємо, як правильно вибрати свинячі ребра для запікання, щоб отримати по-справжньому ніжні, соковиті та ароматні страви, які стануть окрасою будь-якого столу!
2024.05.03 08:28
Як обирати продукти

Правда чи міф: коричневі яйця корисніші за білі?

Під час вибору яєць хочеться придбати більш натуральні та корисніші, та чи можна зробити висновок на основі кольору шкарлупи?
2024.05.02 17:47
Як обирати продукти

Як правильно вибрати молоко

Розповідаємо, на що варто звернути увагу під час вибору молока, щоб отримати максимальну користь від напою