Головна Новини Дозвілля музика Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен
commentss НОВИНИ Всі новини

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен

Які музичні гурти змінили світ

23 квітня 2024, 11:40 comments1016
Поділіться публікацією:

Музична індустрія багата яскравими іменами, але серед них є ті, хто по-справжньому залишив відбиток у серцях мільйонів. Представляємо вашій увазі п'ять культових музичних гуртів, які змінили уявлення про музику та продовжують надихати нові покоління.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен

Які музичні гурти змінили світ

5. Queen

Британська рок-група Queen, заснована в 1970 році, була і залишається еталоном музичної майстерності. Фредді Меркьюрі, Брайан Мей, Роджер Тейлор та Джон Дікон створили безліч хітів, які стали справжніми гімнами. Від "Bohemian Rhapsody" до "We Will Rock You", музика Queen продовжує звучати на радіо та в кінофільмах, підкреслюючи вічну актуальність їхньої творчості.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен - фото 2

4. The Beatles

The Beatles, які вважаються родоначальниками сучасної поп-музики, вплинули на музичну індустрію і культуру XX століття. Група з Ліверпуля у складі Джона Леннона, Пола Маккартні, Джорджа Харрісона та Рінго Старра подарувала світу такі хіти, як "Yesterday", "Come Together" та "Let It Be". Їхня творчість продовжує вивчатися та аналізуватися музикознавцями та критиками по всьому світу.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен - фото 3

3. Pink Floyd

Відомі своїми філософськими текстами, експериментами зі звуком та психоделічними шоу, Pink Floyd зайняли своє місце у музичному Олімпі. Альбоми "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" та "The Wall" стали культовими, а їхня музика залишається символом музичного прогресу та новаторства.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен - фото 4

2. Led Zeppelin

Ця британська рок-група відома своїм глибоким впливом на розвиток хард-року та хеві-металу. Джиммі Пейдж, Роберт Плант, Джон Пол Джонс та Джон Бонем створили безліч треків, які стали віхами в історії музики. Пісні на кшталт "Stairway to Heaven" та "Whole Lotta Love" стали справжніми антемами 70-х.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен - фото 5

1. The Rolling Stones

Одна з найбільш довгоживучих та впливових рок-груп усіх часів, The Rolling Stones, розпочала свою кар'єру в 1962 році і досі залишається на піку популярності. Мік Джаггер та Кіт Річардс, дві центральні постаті групи, зуміли створити унікальний стиль, який змішує рок, блюз та ритм-н-блюз. Їхні треки, такі як "Paint It Black" та "(I Can't Get No) Satisfaction", залишаються незмінними хітами на музичних майданчиках по всьому світу.

Легенди музики: п'ять культових груп, які має знати кожен - фото 6

Ці групи не лише створили незліченну кількість хітів, а й глибоко вплинули на розвиток музичної культури. Їхня спадщина продовжує жити в нових поколіннях музикантів та меломанів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини