Головна Новини Світ Польща Туск пояснив, чому Польща не передає Україні Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск пояснив, чому Польща не передає Україні Patriot

У Польщі розгорнута американська система Patriot для захисту західної зброї, яка згодом переправляється в Україну.

23 квітня 2024, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна не може надати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Однак, польський лідер, наголосив, що його країна має інші види озброєнь, які допомагають Україні захищати небо. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Туск пояснив, чому Польща не передає Україні Patriot

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

На пресконференції у Варшаві Дональд Туск відреагував на заклики передати систему ППО Patriot, яка розміщена в Польщі. 

"Якщо йдеться про батареї Patriot, то ми не маємо такої можливості. Коротко кажучи, ми не маємо в резерві батарей Patriot, і всі це розуміють", — сказав Туск.

За його словами, одна з систем ППО перебуває у розпорядженні армії США та була розгорнута поблизу міста Ряшів для захисту західної допомоги, яка надходить Україні.

Прем'єр-міністр вказав, що перебування зброї у Польщі важливе як для України, так і для захисту Європи, адже, за словами Туска країна стала "бастіоном для захисту не лише своїх кордонів".

"Але існують також інші види озброєння, які допомагають Україні захищати небо, і тут Польща й надалі залишатиметься активною", — додав Туск, однак не зазначив деталі щодо цієї зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туск збентежено відреагував на заяви президента Польщі Дуди про готовність розмістити ядерну зброю в країні.

Також "Коментарі" писали про те, що польські фермери скаржаться на закон про мобілізацію в Україні. Головна причина невдоволення поляків полягає в тому, що на їх фермах та підприємствах брак робочої сили з України, зокрема через зниження віку призову до лав ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини