Голова Одеської РВА задекларував 3 нових авто на 8 млн грн: звідки кошти

За 2023 рік Олександр Гринчак заробив понад 1 мільйон 113 тисяч

Голова Одеської районної військової (державної) адміністрації Олександр Гринчак задекларував три нових автомобілі загальною вартістю близько 8 мільйонів гривень. Нові транспортні засоби судячи з наданої декларації знаходяться у власності родичів чиновника. “Коментарі” ознайомились із декларацією Олександра Гринчака. 

Доходи сім’ї Гринчака за 2023 рік

Варто відзначити, що Гринчак має багаторічний досвід роботи в структурах МВС. Протягом першої половини 2023 року він працював на посаді заступника директора з економічної безпеки в "Енергоатомі". Там Олександр Гринчак зміг заробити майже 650 тисяч гривень. За виконану роботу на посаді голови Одеської РВА чиновник отримав 212 тисяч гривень. Крім того, його нараховують пенсію, яка до речі перевищує зароблену суму на держслужбі й становить 251 тисячу.  Тож загалом за 2023 рік Олександр Гринчак задекларував доходи на суму понад 1 мільйон 113 тисяч. 

Тим часом дружина чиновника судячи з усього заробляє в рази більше. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у неї за 2023 рік становить 1 мільйон 388 тисяч гривень. Крім того, Тетяна Гринчак отримала дохід від відчуження рухомого майна – 3 мільйони 700 тисяч. 

Авто та гроші: що задекларував Гринчак

Голова Одеської районної військової адміністрації у своїй декларації за 2023 рік вказав про наявність готівки у розмірі 1 мільйону гривень. Варто зазначити, що сума накопичень за останні два роки стрімко зростала. Від так, у 2021 році Гринчак задекларував 400 тисяч гривень, у 2022 вдалось відкласти ще 100 тисяч й сума накопичень становила вже півмільйони. А у 2023 ця сума подвоїлась.

Згідно з декларацією, поданою у 2023 році, родичі Олександра Гринчака придбали:

  • Porsche Cayenne 2023 року за 4,5 мільйона гривень, який оформлений на його дружину;

  • Toyota Camry з салону за 1,65 мільйона гривень, яка записана на рідного брата;

  • LEXUS LX 2021 року за 1,6 мільйона гривень, що належить його батьку.

Раніше “Коментарі” писали, що перший заступник Одеського міського голови Олександр Філатов також опублікував свою декларацію. “Коментарі” дізналися чим володіє та скільки заробляє чиновник. 

Нагадаємо, що мер Одеси, Геннадій Труханов подав свою декларацію за 2021 та 2022 роки, в якій виклав всі деталі свого фінансового стану. Цей документ, який тепер доступний у Єдиному реєстрі, проливає світло на доходи, нерухомість, транспорт і грошові активи міського голови. “Коментарі” розглянули декларацію мера та знають в кого він позичив 200 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вячеслав

23 квітня 2024, 16:14

живут же люди!!! Как им это так удается?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися