Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вашингтон послав сигнал Кремлю. Як у разі посилення агресії будуть діяти Штати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вашингтон послав сигнал Кремлю. Як у разі посилення агресії будуть діяти Штати

Надання Україні ракет ATACMS є сигналом Росії, що у разі нового витка агресії проти України Київ отримає далекобійну зброю, відзначив політолог Володимир Фесенко. Ймовірно, навіть буде знята заборона на використання зброї по території РФ

23 квітня 2024, 12:29 comments2553
Поділіться публікацією:

Одна з головних інтриг з американською воєнною допомогою Україні – це надання далекобійних ракет ATACMS.

Вашингтон послав сигнал Кремлю. Як у разі посилення агресії будуть діяти Штати

Ракета ATACMS

Як відзначає політолог Володимир Фесенко, законопроект, проголосований конгресменами, рекомендує це Президенту США, але не зобов’язує його зробити це. При цьому він підкреслив, що позиція адміністрації Джо Байдена із приводу надання далекобійних ракет, всім відома. Зокрема, вона не підтримує українські атаки на об’єкти на російській території.

"Схоже, що конгресмени-республіканці питанням про ATACMS робили певну політичну пастку для Байдена, щоб при нагоді звинуватити його в нерішучості та непослідовності",
— відзначив політолог.

Разом з тим, під час телефонної розмови між президентами Володимиром Зеленським та Джо Байденом піднімалося питання надання Україні далекобійних ракет. При цьому очільник України відзначив, що в цьому питанні уже розставлені всі крапки над "і" та подякував американському колезі.

Отже, підкреслив Фесенко, можна припустити, що ракети ATACMS все ж таки надійдуть в Україну із найближчими пакетами допомоги. Правда, наразі не зрозуміло про ракети якої дальності йде мова та про їх кількість, а також чи можна буде їх використовувати по території ворога.

"Питання про надання Україні далекобійних ракет ATACMS це ще і попередження американців для Росії. Якщо Росія розпочне нову хвилю ескалації війни проте України, тоді західна далекобійна зброя буде надаватись Україні. Цілком ймовірно, що в разі російської воєнної ескалації будуть зняті і обмеження щодо використання цієї зброї по об’єктах на території РФ",
— підкреслив експерт.

Тепер, за його словами, цікаво, чи зміниться позиція канцлера Олафа Шольца із приводу надання Україні далекобійних ракет "Taurus".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна зуміла змістити "червоні лінії" у питанні надання західними партнерами необхідної їй зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

24 квітня 2024, 11:23

Полоненим ЯК друзям зе-клоуна раша-фашистам зеленська жидобанда платить з держ.бютжету по 10000гр. в місяць а ПЕНСІОНЕРАМ, як ворогам, геноцидно платить мізерні пенсії від 2000 до 5000гр. в місяць...то де справдливість? пенсіонерів зе-банда має гірше за ворогів-рашистів!!! ЩОБ ти зеленський СYЧИЙ ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій жид-клоун-зе ПОДОХ В СТРАШНИХ МУКАХ РАЗОМ З ХРЯКОМ-вальцмано-порошенком ВИГРІБНІЙ ГІВНОМ СМЕРДЯЩІЙ ЯМІ!!!!!!! при крадучій пенсії владі всі паразити-депутати пиzдуйте дохлими до злодіїв москаля й кравчука горіти в пекло!!!!


Новини