У Дніпрі утеплюють багатоквартирні будинки: де не буде тріщин та плісняви

У Дніпрі коштом ЄБРР утеплюють 5 будинків, 2 з яких постраждали від ракетних ударів

Тріщини між цеглинами та пліснява в квартирі. З цими проблемами зіштовхнулись мешканці будинку ОСББ "ЯКІР", що на вул. Набережна Перемоги, 120. Їхній дім усього в 15 метрах від будинку № 118, в який 14 січня 2023 року влучила російська ракета. Тож це ОСББ також зазнало руйнувань. Того фатального дня Володимир перебував у 100 м від епіцентру вибуху. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"У перший момент я думав, що ця ракета прилетіла в мій будинок. Дуже злякався, довго не міг прийти до тями. Крики людей, вибухи від машин – це був наче страшний сон. Ніколи не забуду той день… Коли я дійшов до свого будинку, побачив, що в нас теж все вибито, абсолютно всі вікна у всьому будинку. І, звісно, вікна моєї квартири, адже вони якраз "дивляться" на 118-й будинок. Але, дякуючи міській владі Дніпра, нам через 10 днів уже встановили нові. Місто дуже підтримало, все швидко організували, ми не очікували. Але через певний час після того трагічного дня у нас з’явилась нова проблема: через тріщини у квартирах стало дуже сиро, з?явився грибок. А взимку – холодно. У нас температура була від 15 до 17 градусів. Тобто на 7 градусів стало холодніше, аніж раніше. Тож ми зі всіма мешканцями дуже зраділи тому, що нас утеплюють. Упевнений, що це поборе проблему сирості та грибка. А в квартирах буде дуже тепло. Дякуємо", — поділився голова ОСББ "ЯКІР" Володимир Шадловський.

Нині у їхньому будинку ведуть роботи з утеплення фасаду. Активна фаза розпочалася минулого тижня.

"Утеплення йде комбіновано: ватою та пінопластом завтовшки 150 мм. Складнощів ніяких не виникає. Мешканці з розумінням ставляться до шуму, бо вони дуже чекали на утеплення і вже мріють побачити готову роботу", — каже старша майстриня підрядної організації Ганна Самарська.

Утеплення фасаду — другий етап відновлення цього будинку після ракетної атаки. У перший тут замінили близько 200 вікон та дверей, відремонтували інші пошкоджені комунікації. Усе це коштом міського бюджету.

"Щодо утеплення, то це масштабна програма, яка об'єднує декілька багатоквартирних будинків, в тому числі і тих, які постраждали від російської агресії. Усі роботи проводять коштом Європейського банку реконструкції та розвитку, тобто місто не виділяє на ці роботи ані копійки. Таке утеплення вирішить головну проблему мешканців – сирість, холод та плісняву. А також зробить цей будинок більш енергоефективним та комфортним. Будинок утеплюватимуть повністю з усіх боків. Колір обирали разом із головним художником Дніпра, але він не дуже відрізнятиметься від оригінального коралового. На сьогодні це не єдиний будинок ОСББ, де тривають такі роботи. Також утеплюватимуть будинок по вул. Калиновій, 100-А, який торік зазнав тяжких пошкоджень після ракетного удару. Крім цього, утеплимо ще три будинки, проєкти яких ми розробили ще до початку повномасштабного вторгнення: це вул. Інженерна, 1, вул. Інженерна, 3 та вул. Квартальна, 35. Тобто кошти на них банк виділив уже давно, але розпочнемо лише цьогоріч", — розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради  Владислав Макарець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі розповіли, що зараз з будинком на Вокзальній, куди влучила ворожа ракета

Комунальники Дніпра продовжують працювати на місці чергового російського терору, який відбувся 19 квітня. Внаслідок нього будинок № 1, що по вул. Вокзальній, пошкоджено. Там повністю зруйновано 10 квартир, 2 під’їзди в аварійному стані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської міської ради.

"Ми не рекомендуємо мешканцям зараз наближатись до квартир у цих двох під’їздах", — зазначив представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Єгор Худяков.

Що саме робиться у будинку та коли мешканці зможуть заселитися – читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися