На Дніпропетровщині розробили наземний роботизований комплекс для військових

Винахідники з Дніпропетровщини розробили, зібрали та тестують наземний роботизований комплекс “Равлик”, який буде незамінним на передовій.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку голови Криворізької райдержадміністрації Євгена Ситниченка.

Криворіжжя щедре на винахідників та людей, які свої знання та навички спрямовують у річище допомоги Збройним Силам України.

“Разом з Олександром Фастовцем познайомилися з криворіжцями Євгеном Лавріненком та Денисом Мотроненком, які спільно з колегами з інших регіонів розробили, зібрали та зараз проводять етап тестування вітчизняного наземного роботизованого комплексу “Равлик”, – написав Євген Ситниченко.

На Дніпропетровщині розробили наземний роботизований комплекс

На Дніпропетровщині розробили наземний роботизований комплекс

На Дніпропетровщині розробили наземний роботизований комплекс

На Дніпропетровщині розробили наземний роботизований комплекс

Вага “Равлика” складає близько пів тонни, а максимальна швидкість руху – до 10 км/год. Основний принцип роботи комплексу – можливість повністю дистанційного керування та застосування штучного інтелекту.

Такий технічний засіб може використовуватись військовими зокрема як транспортер на передовій, евакуатор, основа для встановлення систем виявлення вибухонебезпечних предметів та розмінування.

“На сьогодні мобільний комплекс уже пройшов випробування на полігонах та в бойових умовах. Його робота справді вражає. Маневрений, невеликого розміру і керується дистанційно. Це приклад єдності у прагненні перемоги! Разом працюємо задля її наближення! Слава Україні”, – зазначив голова Криворізької райдержадміністрації.

Нагадаємо, винахідники з Дніпра розробили унікальний біонічний протез. Аналогів ні за технічним рівнем, ні за ціною у світі немає.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,