RU
 

Українцям за кордоном перестали видавати документи

Текст: ,  23 квітня 2024, 12:40
0
10885
Українцям за кордоном перестали видавати документи
Фото: dmsu.gov.ua
У закордонних підрозділах Документ припинили видачу документів

У МЗС пояснили, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.


Через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП Документ. Про це повідомила пресслужба Центру обслуговування громадян Паспортний сервіс у вівторок, 23 квітня.
 
Водночас зазначається, що подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі.

До того ж можлива видача паспортів для дітей до 12 років через відсутність необхідності біометричної верифікації.
 
"Закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП Документ, - додали у паспортному сервісі.

Раніше ж в ЗМІ з'явилася інформація, що МЗС України наказало керівникам усіх дипломатичних установ країни тимчасово призупинити всі консульські дії для громадян України призовного віку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив чутки про призупинення надання консульських послуг громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном. Відповідний коментар він опублікував у соцмережі X.
 
Кулеба зазначив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном був і залишається пріоритетом МЗС, проте у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за виживання України. 

"Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", – наголосив очільник МЗС.
 
Він нагадав, що обов’язок оновлювати свої дані у територіальних центрах комплектування існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію. 
 
"Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому буде отримувати послуги від цієї держави, - то так це не працює. Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно", - наголосив міністр.
 
Кулеба додав, що невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо подальшого порядку отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ потребують молодих бійців на заміну нинішніх військових. Справа не тільки в кращій фізичній формі, але й в обізнаності в сучасних технологіях.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Зеленський оцінив перспективи обміну всіх на всіх
Посол США пояснила заборону бити по території Росії
Саміт миру: Зеленський назвав три головні питання
МО повернули понад пів мільярда за недійсними договорами на пальне
ЗМІ дізналися, коли Німеччина передасть Україні Patriot
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: паспортдокументызагранпаспорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі