Головна Новини Фінанси 2024 Управління арештованим майном: чи здатне АРМА бути ефективним
commentss НОВИНИ Всі новини

Управління арештованим майном: чи здатне АРМА бути ефективним

Які проблеми з управлінням арештованим майном виникають в Україні

23 квітня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

Голова Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олена Дума на пресконференції в "Інтерфакс-Україна" намагалась відповісти на запитання громадськості, що не так з управлінням заарештованими активами, чому проводиться так мало конкурсів, та чому немає прозорості у виборі управителів та їх заміні,  повідомляє портал "Коментарі".

Управління арештованим майном: чи здатне АРМА бути ефективним

У жовтні 2023 року Олена Дума обіцяла “тисячу договорів управління”. Натомість за майже 10 місяців каденції підписано лише 5 договорів, а припинено 11. При цьому, майже 68,5 тисяч арештованих активів не передано будь-кому в управління. Серед них багато активів росіян, колаборантів та зрадників.

Голову АРМА запитали про корпоративні права IDS Group, що володіє ТМ “Моршинська”, та чому до сьогодні АРМА не змінила підконтрольне Фрідману керівництво цієї компанії. Олена Дума послалась на складнощі законодавства, але не пояснила, чому АРМА не бере до уваги ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 23.05.2023, де прямо вказано, що Агентство не повинно погоджувати свої дії з власниками корпоративних прав IDS Group.

Як повідомляли ЗМІ, зараз АРМА звернулась до Верховної Ради, щоб депутати прийняли окремі зміни до закону в частині управління корпоративними правами без необхідності погодження рішень із власниками в росії.

Такі дії Агентства, сказано в заяві одного з найкращих управителів АРМА ТОВ “ЖК “Воздвиженка”, “свідчать або про нерозуміння своєї компетенції, або про її свідоме ігнорування, оскільки вже зараз не треба чекати жодних нових законів для контролю над арештованими російськими активами”.

Також Олена Дума не змогла пояснити, чому АРМА продала 1,5 тисячі тонн заарештованого скрапленого газу “Укрнафта” за ціною нижче на 20% від ринкової. За її словами, весь процес продажу проходив на майданчиках Prozorro, але така відповідь не змогла пояснити втрати для держбюджету. На момент арешту 11 серпня 2022 р. на сайті Офісу Генпрокурора опубліковано повідомлення про те, що за клопотанням прокурорів ОГП заарештовано та передано до управління АРМА понад 1500 тонн зрідженого газу орієнтовною вартістю 83,8 млн грн. Майже через два роки зазначений газ продали на 30 млн грн дешевше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини