Росіяни змушені ховати бойові кораблі серед допоміжного флоту, — речник ВМС ЗСУ

Корабель "Комуна". Фото: rbc.ua

Росіяни можуть скільки завгодно займатися пропагандою, розповідаючи, що з флотом в окупованому Криму в них все нормально, проте фактично вже вдаються до ще одного тактичного рішення для порятунку суден від українських атак. Про це сьогодні, 23 квітня, в ефірі FREEДОМ сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

Говорячи про ураження в Севастопольській бухті корабля “Коммуна”, який входить до складу Чорноморського флоту РФ, він зазначив, що росіяни змушені ховати бойові кораблі серед кораблів допоміжного флоту.

“Очевидно, у них не такий багатий вибір інструментів, якщо вони готові прикривати одні кораблі іншими”, — наголосив гість ефіру.

Плетенчук також підтвердив: “Коммуну” виведено з ладу.

“За нашою інформацією, цей корабель вражений. Однозначно було ураження судна. Однозначно, він небоєготовий. І, швидше за все, перспектив його відновлення в найближчому майбутньому немає”, — вважає речник ВМС.

Він пояснив, річ не тільки в тому, що судно — старе, а в тому, що з відновленням несерійних кораблів у Росії традиційно виникають проблеми.

Читайте також: Найкраща смерть після 100 років служби: ліквідацію російського корабля “Комуна” прокоментував Попович

Нагадаємо, 21 квітня Військово-морські сили ЗСУ завдали удару по кораблю “Коммуна” зі складу Чорноморського флоту РФ, який перебував у Севастопольській бухті. “Комунне” вже понад 100 років. Це найстаріший робочий корабель російського флоту, проте на ньому стояло новітнє обладнання. “Комунна” використовувалася для обслуговування підводних човнів, запуску підводних дронів, а також брала участь у рятувальних операціях затонулих кораблів.

Прямий ефір