Поліція допомагатиме військовим проводити мобілізацію 

Головне за день:

В українських соціальних мережах з’явились чутки про можливе посилення мобілізаційних заходів, зокрема про створення спеціального підрозділу в поліції для пошуку ухилянтів.

Джерела ТСН.ua в Національній поліції України підтвердили, що наразі тривають наради щодо посилення співпраці між поліцією та територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦКСП) у питаннях мобілізації.

Закон про мобілізацію

Водночас в Нацполіції заперечують інформацію про створення окремого підрозділу для пошуку ухилянтів.

“Поліція не видає повістки. Ми залучені до пошуку ухилянтів, але цим займаються не спеціально створені підрозділи”, – наголосили в поліції.

Також читайте: В Україні студенти проходитимуть обов’язковий базовий військовий вишкіл

Також, на думку адвоката Ростислава Кравця, залучення поліції до масових пошуків ухилянтів може мати негативні наслідки:

Це може призвести до погіршення розкриття інших, тяжчих злочинів.

Створення репресивного апарату для мобілізації може лише погіршити ситуацію та призвести до зростання суспільної напруги.

Збільшення зусиль на пошук ухилянтів не гарантує покращення ситуації з мобілізацією та військовим обліком.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦