Головна Новини Світ Росія Путін вирішив обійтися без головної пропагандистської події на 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вирішив обійтися без головної пропагандистської події на 9 травня

Ходи з табличками загиблих військових у РФ знову не буде

23 квітня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

У країні-агресорі вирішили скасувати у 2024 році ходу "Безсмертний полк", яку вони традиційно влаштовують на 9 травня. Останні роки цей захід став головною пропагандистською подією, яку Москва активно насаджувала не тільки в РФ, а й у всіх колишніх республіках СРСР. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Путін вирішив обійтися без головної пропагандистської події на 9 травня

Безсмертний полк. Фото з відкритих джерел

Зазначимо, про рішення обійтися цього року без "Безсмертного полку" заявила перший заступник голови Комітету Держдуми РФ з питань праці, соцполітики та справ ветеранів Олена Цунаєва.

За її словами, у "Безсмертного полку" у 2024 році можуть з'явитися нові форми. Зокрема, портрети ветеранів запропонували розмістити на громадському, особистому, службовому та річковому транспорті, а також на вуличних медіаекранах та навчальних закладах.

Минулого року цю ходу також було скасовано у низці регіонів Росії, зокрема у Москві та регіонах, що межують з Україною.

Зазначимо, раніше ЗМІ писали про те, що щонайменше у п'яти регіонах Росії вирішили не проводити військові паради та ходу "Безсмертний полк" на честь дня перемоги у Другій світовій війні, який у РФ відзначають 9 травня. Начебто відповідне рішення представники російської регіональної влади ухвалили через загрозу атак з боку України.

У Курській області, що межує з Україною, скасовано всі масові заходи, окрім покладання квітів до вічного вогню, повідомив губернатор Роман Старовойт.

Губернатор закликав мешканців "враховувати обстановку в регіоні і зберігати максимальну пильність", а у разі оголошення ракетної небезпеки або загрози атаки дронів "дотримуватися інструкцій і не наражати себе на додаткові ризики".

Читайте на порталі "Коментарі" — Путін до 9 травня хоче захоплення ще одного міста України: Зеленський розповів, чи зможемо втримати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини