У парламенті Молдови закликали Європейський Союз допомогти зупинити спроби країни-агресора Росії вплинути на ситуацію у державі. Москва, як упевнені у Кишиневі, планує зірвати проведення у Молдові референдуму про вступ до ЄС, а також вплинути на результати президентських виборів, які відбудуться восени 2024 року.

Про це сказав речник парламенту Молдови Ігор Гросу на конференції глав парламентів країн Євросоюзу, яка відбулася в Іспанії. Кишинів запросили на захід як країну-кандидат на вступ до ЄС.

Політик закликав представників європейських держав допомогти країні “продовжити боротьбу за демократію, модернізацію та прогрес”. Він нагадав, що країна восени проведе референдум, ініційований президенткою Майєю Санду, щоб підтвердити “невідворотність процесу інтеграції до Європейського Союзу”.

“Однак ми впевнені, що РФ усіма способами спробує зірвати цей процес. Використовуються витончені сучасні методики з використанням штучного інтелекту та інформаційних каналів для введення в оману громадської думки, створення паніки та заворушень. Серед цілей цих масштабних дезінформаційних кампаній – вплинути на результати президентських виборів та зірвати європейський курс Республіки Молдова”, – йдеться у повідомленні Гросу.

Спікер наголосив, що підтримка, надана Україні, означає і підтримку Молдови, адже “країни вирішили відірватися від колишньої імперії та жити у вільному, мирному та процвітаючому світі”.

“Це наш цивілізований вибір. Я впевнений, що разом нам вдасться. Це буде нелегко, але з великим розумом, терпінням і наполегливістю ми забезпечимо, що наше майбутнє та наших дітей буде у світі та процвітанні”, – додав він.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Популярне: