РФ атакувала Одесу дронами: прокуратура оцінює масштаби руйнувань

Цієї ночі захисниками неба збито 15 "шахедів" у Миколаївській, Одеській, Київській та Черкаській областях

В ніч на 23 квітня збройні сили Російської Федерації здійснили атаку за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів на Одесу. Наразі розпочато досудове розслідування в рамках кримінальної справи за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Внаслідок цієї атаки 9 місцевих жителів отримали поранення, серед яких четверо дітей: хлопчик та дівчинка віком 5 та 9 місяців, а також двоє хлопчиків віком 9 та 12 років. Постраждалі та ще троє дорослих з різними травмами були госпіталізовані.

Атака призвела до пошкодження двоповерхового житлового будинку, комерційних об'єктів та автомобілів. Було пошкоджено вікна в житлових та інших будівлях, розташованих біля місць падіння фрагментів.

Розслідування щодо цього воєнного злочину триває. Прокурори у співпраці з іншими правоохоронними органами приймають всі необхідні заходи для документування цієї події.


Нагадаємо, цієї ночі одесити стали свідками нової атаки з боку російських військових. Внаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки, що спричинило пожежу. З перших хвилин влучання уламка дрона в будівлю на місці події працювали рятувальники. В пресслужбі ДСНС України в Одеській області показали, як надавали допомогу людям. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися