Російські окупанти, які дивом вижили на війні в Україні, стали причиною сплеску тяжких злочинів вже на території країни-агресора. Більшість вбивць і ґвалтівників раніше були засуджені за різними статтями Кримінального кодексу, а потім помилувані Путіним і відправлені “законно” вбивати. Тепер Росія зіткнулася з величезною проблемою – “герої СВО” стали загрозою для співвітчизників.

Як відгукнувся Росії масовий вихід на свободу зеків-рецидивістів?

Звичка вбивати

Життя людини безцінне. Але не в Росії та не для окупантів. Засуджені злочинці, які з волі кремлівського диктатора отримали зброю, а згодом і додатковий досвід, після повернення додому відчули повну безкарність і знову стали вбивати. Причому найчастіше тих, хто не здатний дати гідну відсіч.

Днями Росію сколихнуло моторошне вбивство мешканки Петербурга, яке сталося в селищі Нікольське (Ленінградська область).

Перед будинком, де розташована квартира 42-річного “ексвагнерівця” Олександра Сєрова, знайшли валізу із розчленованими людськими останками. А в самій квартирі слідчі виявили ще одну валізу з частинами тіла. Сєров спочатку не зміг пояснити її походження, але пізніше зізнався у злочині.

З’ясувалося, що окупант повернувся додому після служби у так званій ПВК “Вагнер”, куди він пішов із колонії в Удмуртії, де з 2018 року відбував 12-річний строк за вбивство.

А в Сургуті помилуваний “ветеран” взяв замовлення на вбивство місцевого бізнесмена Арсена Даудова та розстріляв його на очах у родини. Вбивця Абдул Закавов – майстер спорту з бойової стрільби

У 2019 році за розбійний напад його засудили до дев’яти з половиною років ув’язнення. Проте свого строку злочинець не відсидів – завербувався з колонії до лав окупантів, а після взяття Бахмута був помилуваний указом Путіна і повернувся додому.

Місяцем раніше, у березні, у Москві 51-річний росіянин понад 15 разів ударив ножем свою цивільну дружину, а після цього відрізав їй вухо. Жінка від численних поранень померла.

Раніше нападника вже засудили за статтею про заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю зі смертельним наслідком. У жовтні 2022 року він був завербований і вирушив на війну в Україні у складі “Вагнера”. Через пів року, повернувшись до Москви, знову був судимий за умисне пошкодження майна і кілька місяців провів у СІЗО. І ось нове вбивство.

А в Челябінську наприкінці лютого Микита Сидоров, який повернувся з війни, вбив свою колишню дружину Наталю в присутності її трирічного сина.

Жінка встигла зателефонувати до поліції та повідомити, що озвірілий ексчоловік загрожує їй розправою. Наряд прибув через 35-40 хвилин, і поліцейські довго стукали у двері й чекали, поки їх відчинять зсередини. Коли ж двері відчинили, жінка була мертва.

Відморозки взялися за дітей

За два роки повномасштабної війни в Україні серйозно побільшало вироків у справах проти статевої недоторканності в РФ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними російського опозиційного Telegram-каналу “Можем объяснить”, співробітники якого вивчили статистику судового департаменту Верховного суду РФ, кількість засуджених за зґвалтування зросла за два роки майже на 10%, засуджених за насильницькі дії сексуального характеру побільшало майже на чверть, а за розпусні дії щодо неповнолітніх (до 16 років) – більш ніж наполовину (61%).

Великий внесок у статистику зробили “герої СВО”, що повернулися з війни в Україні, особливо помилувані Путіним ув’язнені.

Наприклад, в Оренбурзькій області зек-окупант Юрій Гаврилов, який вижив на фронті і який отримав помилування від Путіна, зґвалтував 11-річну дівчинку. Та на прохання матері пішла до сусіда забрати музичну колонку, а в результаті сталася трагедія.

Росіяни бурхливо реагують на такі випадки, щоправда – у соціальних мережах. “Росія котиться у прірву”, “Що в нас коїться?!”, “Треба повернути страту!”. Але практично ніхто не ставить питань владі, чому ж засуджених за тяжкі злочини продовжують випускати на волю.

Популярне: