Головна Новини Світ Китай Китай пояснив США свою співпрацю з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай пояснив США свою співпрацю з Росією

У Китаї пропонують США не зважати на війну в Україні та співпрацю КНР з Росією, які стали проблемою між Пекіном та Вашингтоном.

23 квітня 2024, 14:40 comments1707
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор департаменту у справах Північної Америки та Океанії в МЗС Китаю Ян Тао заявив, що Пекін буде закликати США не сприймати співпрацю КНР з РФ, як спосіб підтримати Москву у війні в Україні.

Китай пояснив США свою співпрацю з Росією

Представник МЗС Китаю Ян Тао. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє ресурс CGTN, Китай буде зосереджений на п'яти цілях під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, які стосуватимуться відносин між країнами.

"П’ять цілей — це встановлення правильного розуміння, зміцнення діалогу, ефективне врегулювання розбіжностей, сприяння взаємовигідній співпраці та спільне виконання обов’язків як великих країн", — сказав Ян Тао.

Однією з тем переговорів буде війна в Україні та співпраця Китаю з Росією. У цьому контексті Ян Тао зазначив, що США повинні також "подумати про свою відповідальність" щодо війни в Україні та не критикувати Китай через економічні зв'язки з РФ. 

За словами Тао, США перекладає провину на Китай, дискредитує країну та вводить односторонні санкції. У підсумку китайський посадовець вказав, що співпрацю Пекіна та Москви не варто розглядати через війну в Україні.

"Проблема України не є проблемою між Китаєм і США, і США не повинні перетворювати її на проблему між двома країнами", — підсумував Ян Тао.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер КНР Сі Цзіньпін підтримав ідею провести "мирну конференцію" щодо війни в Україні. Однак, очільник Китаю вказує, що вона має відбутись за участі України та Росії.

Також "Коментарі" писав про реакцію Кремля на запропоновану Китаєм ініціативу щодо "мирної конференції".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини