Національний банк України (НБУ) прийняв рішення вилучити з обігу монети різних номіналів, які були випущені до 2003 року. Головна мета цього заходу – оптимізувати номінальний ряд. 

Однак варто зауважити, що збагатитися на таких копійках навряд чи вийде, оскільки вони були випущені масовими тиражами та зі звичайних матеріалів, тому їхні ціни як колекційних або цінних монет будуть незначними.

Про це розповів Віталій Ткач, редактор сайту “Монети-Ягідки”, на сторінках OBOZ.UA. 

Він пояснив, що ціну визначають рідкісні екземпляри та монети з дорогоцінних металів, таких як срібло або золото. Звичайні обігові монети України не мають великої вартості через свою масовість і загальнодоступність, навіть у майбутньому.

“Часто люди мають уявлення, що відкладаючи монету на майбутнє, вони можуть продати її за велику суму через кілька десятиліть. Це не завжди правда”, – зауважив експерт.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Наприклад, Ткач розповів про випадок, коли чоловік вирішив заощадити 10-копійкову монету для подарунка племіннику. Проте він зауважив, що навіть такі старі монети не завжди мають велику цінність.

Популярне: