RU
 

Суд виніс вирок депутату-комуністу, що навів ракетний удар по Запоріжжю

Текст: ,  23 квітня 2024, 14:59
0
2221
Суд виніс вирок депутату-комуністу, що навів ракетний удар по Запоріжжю
Фото: СБУ
Фото зрадника під час судового засідання

Зловмисника ще у 2001 році засудили до шести років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

Колишній депутат-комуніст, який коригував ракетні удари по Запоріжжю проведе наступні 15 років за ґратами. Про це з посиланням на рішення суду повідомляє СБУ на своєму Telegram-каналі у вівторок, 23 квітня.

"Саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року. Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло троє місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне із промислових підприємств регіону", - йдеться в повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента ще в травні 2023 року.

Слідство встановило, що зловмисником є колишній депутат-комуніст Запорізької міськради, якого у 2001 році засудили до шести років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

"Наприкінці 2022 року його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для збору розвідданих про місця розташування ЗСУ та оборонних заводів України... Зрадник «втемну» випитував потрібну йому інформацію у колишніх однопартійців. Потім агент особисто виїжджав на місцевість, де проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів", - ідеться в матеріалі СБУ.

Зловмисник передавав інформацію ФСБ через популярний месенджер з детальним описом потенційної цілі та прилеглої місцевості.

На підставі доказів, зібраних співробітниками Служби безпеки, суд визнав ексдепутата винним за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Як ми вже писали раніше, Служба безпеки України затримала у Харкові коригувальника, що планував навести російські авіабомби на базу спецпризначенців ГУР Міноборони.

Додамо, агент воєнної розвідки РФ, який проводив підривну антиукраїнську діяльність в інформаційній сфері, дістав 15 років тюрми.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: СБУсудЗапорожьедепутатприговорзаклюение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі