Іудине дерево в Міськсаду знову постраждало

Іудине дерево в Міськсаду знову постраждало.

Іудине дерево в Міськсаду знову постраждало. Фото: скріншот зі сторінки facebook.com/dmitry.skvortsov.5

Події
23 квiтня 15:22

У понеділок, 22 квітня, в Одеському міському саду надламався третій ствол 150-річного Юдиного дерева або Церциса європейського. Відповідне відео опублікував одеський фотограф Дмитро Скворцов.

Ймовірно, інцидент стався через сильний вітер. Його вчасно треба було підперти. Втім, за словами ботаніків, ствол ще можна буде врятувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Церцис – дуже своєрідна рослина. Його кілька стволів із загальною кореневою системою ростуть поруч.

Нагадаємо, що навесні 2020 року зламався один із чотирьох стволів. Потім ще один ствол зламався 2021 року. Тоді рослина не витримала тяжкості снігу, який замітав місто кілька днів.

Зауважимо, що Юдине дерево дуже сподобалося одеситам і стало міською пам'яткою. Навесні на ньому розпускаються рожеві квіти і біля рослини збираються десятки бажаючих зробити гарну фотографію.

За легендою саме на такому дереві повісився Іуда, після чого білі квіти стали рожевими. Церцис також незвичайний тим, що відноситься до сімейства бобових і є дуже древнім видом рослини – вчені знаходили його зміну віком понад 40 мільйонів років. У столітньому віці дерево зазвичай досягає висоти 12,5 метра з кроною діаметром до 10 метрів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах