Головна Новини Суспільство неймовірно Рекордна партія: чоловік грав у шахи 60 годин на Times Square
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна партія: чоловік грав у шахи 60 годин на Times Square

Нігерієць грав у шахи 60 годин підряд — це новий світовий рекорд

23 квітня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Нігерійський шахіст Тунде Онакоя встановив новий світовий рекорд, провівши у запеклій боротьбі 60 годин. Змагання з американцем Шоном Мартінесом почалися 17 квітня і завершилися тільки в полудень 20 квітня, перевершивши попередній рекорд у 56 годин, який був встановлений у 2018 році норвежцями Галлвардом Гауґ Флатебо і С'юром Феркінґстадом.

Рекордна партія: чоловік грав у шахи 60 годин на Times Square

Тунде Онакоя під час рекордної гри в шахи. AP/Yuki Iwamura

29-річний Онакоя мав на меті зіграти 58 годин, але його витривалість дозволила йому не лише досягти запланованого, а й додати ще дві години до свого рекорду, демонструючи неперевершену майстерність і волю до перемоги. За умовами змагання, кожному гравцеві надавалася лише п'ятихвилинна перерва на кожну годину гри, що ще більше підкреслює фізичну та психологічну складність цього досягнення.

Мета заходу — збір коштів для благодійного фонду Chess in Slums Africa, який прагне забезпечити освітні можливості для африканських дітей, які живуть у бідності. За словами менеджера Онакої, Тайво Адеємі, за перші 20 годин вдалося зібрати 22 тисячі доларів. 

"Підтримка була неймовірною, і ми сподіваємось, що наші зусилля принесуть ще більше користі," — поділився він.

Спроба Онакої викликала широкий резонанс серед шанувальників шахів та громадськості, особливо в Нігерії, де він регулярно організовує турніри з метою допомогти молодим людям зі слабко розвинених регіонів. Понад 10 мільйонів дітей у цій країні не мають можливості отримати освіту, і Онакоя використовує свій вплив, щоб змінити цю ситуацію.

Наразі весь світ чекає підтвердження від Книги рекордів Гіннеса, процес якого може зайняти кілька тижнів. Також залишається під питанням, чи вдалося зібрати заплановану суму в мільйон доларів, але ентузіазм і підтримка спільноти не залишає сумнівів у тому, що кожен долар буде вкладено у світле майбутнє для африканських дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини