Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна розпочала "м'яку" мобілізацію: що тепер потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розпочала "м'яку" мобілізацію: що тепер потрібно знати

Цивільні вербувальники пропонують патріотично налаштованим людям, які перебувають у пошуку роботи, вирушити на війну

23 квітня 2024, 15:38 comments3016
Поділіться публікацією:

В Україні набирає обертів так звана "м'яка" мобілізація під прапорами призову до Збройних сил. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Україна розпочала "м'яку" мобілізацію: що тепер потрібно знати

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У добре обладнаних нових центрах по всій Україні цивільні вербувальники, озброєні ноутбуками та пакетами інформації, пропонують патріотично налаштованим волонтерам можливість приєднатися до ЗСУ.

"Оскільки зусилля України закликати достатню кількість людей для боротьби з Росією одержують критику з боку громадськості, чиновники оборони та військові підрозділи починають багатоплановий наступ, щоб залучити цивільну армію для протистояння вторгненню", — йдеться у матеріалі.

Журналісти наголошують, поки що акцент робиться на тому, щоб загітувати вступити до лав ЗСУ тих, хто патріотично налаштований і перебуває у пошуках роботи з гарною зарплатою. Саме тому пошук людей відбувається на сайтах пошуку роботи та в аутрич-центрах. Йде активна реклама на біл-бордах та у соціальних мережах. Так, кандидати можуть вибрати свій точний підрозділ та ролі відповідно до своїх навичок, наприклад, а також як довго вони будуть служити.

Заступник міністра оборони Наталія Калмикова розповіла, що військові планувальники визнають, що у демократичній країні надання людям певного вибору може бути ключовим у залученні їх до армії.

"Захищати нашу країну зараз приходять не ті люди, які обрали військову кар'єру: це цивільні. А громадянські звикли, що можуть обирати", — кажуть у Міноборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як вирішити проблеми із наповненням армії: чому закон про мобілізацію серйозно запізнився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

23 квітня 2024, 22:17

Dictatura Criminalu....

Володимир

23 квітня 2024, 15:13

А ці підари не хочуть замість ноутбука озброїтись "калашем" наприклад?

Ара

23 квітня 2024, 14:58

Пійшли ви на прутень!


Новини