Головна Новини Світ Росія Шойгу заявив, що до армії РФ надійде зброя "нового покоління"
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу заявив, що до армії РФ надійде зброя "нового покоління"

Сергій Шойгу анонсував взяття на озброєння російської армії зенітних ракетних систем С-500.

23 квітня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські війська отримають перші зразки зенітної ракетної системи С-500, яку він назвав зброєю "нового покоління". За його словами, ЗРК С-500 буде випускатись у двох модифікаціях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Шойгу заявив, що до армії РФ надійде зброя "нового покоління"

ЗРК С-500. Фото з відкритих джерел

Під час засіданні колегії Міноборони Росії Сергій Шойгу анонсував нове озброєння, яке має надійти в російську армію до кінця року.

"У 2024 році до військ надійдуть перші зразки зенітної ракетної системи нового покоління С-500", — сказав Шойгу та додав, що Росія  нібито збільшує випуск зброї через погрози з боку Заходу.

За його словами, ЗРК С-500 будуть у двох модифікаціях: комплекс протиракетної оборони та зенітний ракетний комплекс дальньої дії. 

Також Шойгу пообіцяв, що російська армія "підвищить інтенсивність ударів по логістичних центрах та базах зберігання західної зброї" в Україні.

С-500 – це зенітна ракетна система великої і середньої дальності, яка почала виготовлятись у 2021 році з радіусом  дальності вогню до 600 км. Наразі вважається, що було створено близько 30 одиниць С-500, а вартість однієї установки оцінюється у 600 млн доларів. Головком ВПС РФ з ППО генерал-лейтенант Сергій Разиграєв заявив, що основне завдання комплексу С-500 — це боротьба з бойовим оснащенням балістичних ракет середньої дальності та можливість збивати ракети в ближньому космосі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові зафіксували новий російський "танк-черепаху".

Також "Коментарі" писали про те, що Росія вперше відправила до фронту танки "нового покоління".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини