Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ офіційно пояснили ситуацію поблизу Очеретине
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ офіційно пояснили ситуацію поблизу Очеретине

Росіяни намагаються прорвати фронт поблизу Очеретине та застосовують проти українських сил весь наявний арсенал озброєння, зокрема і хімічні отруйні речовини.

23 квітня 2024, 16:22 comments1354
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові аналітики зафіксували прорив фронту російськими військами в напрямку Очеретине, куди українські сили були змушені спрямувати додаткові сили. Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин пояснив, яка наразі ситуація у населеному пункті.

У ЗСУ офіційно пояснили ситуацію поблизу Очеретине

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Німецький журналіст та аналітик відкритих даних Юліан Рьопке повідомив, що росіяни прорвали лінію фронту поблизу Авдіївки та зайшли в Очеретине. Військові аналітики з Інституту вивчення війни вказали, що Росія одночасно почала наступ у трьох точках на Авдіївському напрямку, сподіваючись зробити масштабний прорив та вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів про ситуацію на фронті.

"Ситуація в районі населеного пункту Очеретине Донецької області складна: в прагненні захопити населений пункт противник застосовує проти наших підрозділів весь наявний арсенал озброєння, в тому числі й хімічні отруйні речовини, намагається закріпитися в південній частині Очеретиного", — сказав Волошин.

За словами військового, наразі українські сили контролюють більшу частину Очеретиного та вибивають ворога з інших територій селища.

"На даний час, переважна частина селища контролюється Силами оборони, південна частина населеного пункту перебуває під вогневим контролем нашої артилерії, вживаються вичерпні заходи, спрямовані на вибиття противника з південної частини Очеретиного та стабілізацію ситуації на цьому напрямку", — додав Назар Волошин.

Зазначимо, що 22 квітня, за даними Інститут вивчення війни, росіяни у центрі селища Очеретине встановили свій прапор, проте населений пункт не захопили повністю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Буданов розповів, де росіяни у війні мали реальний успіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини