Шашлики можна готувати з абсолютно різного м’яса і навіть з риби та лаваша. Щоб м’ясо було соковитим та м’яким, його потрібно правильно маринувати, обов’язково додаючи сіль, спеції, цибулю, лимон чи оцет, вино.

Кулінарка поділилася в Instagram корисними порадами, як правильно маринувати різне м’ясо для шашлику.

– Щоб шашлик вийшов справді смачним, важливо, щоб м’ясо було не замороженим, а охолодженим!

– Свіже та молоде м’ясо досить просто посолити та поперчити. Але якщо ви хочете надати м’ясу насичений аромат та незвичний смак, скористайтесь маринадом.

– Курку можна маринувати лише 30 хвилин, а свинину, яловичину та баранину – близько 2 годин.

– Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини та баранини – 6 годин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

– Немолоде м’ясо або м’ясо, в якості якого ви сумніваєтеся, потрібно маринувати довше. Це пом’якшить волокна і зробить шашлик соковитішим. Використовуйте у складі маринаду інгредієнти, що мають антибактеріальні властивості, наприклад, цибулю.

Популярне: