Як варити пельмені та вареники: корисні поради

Ці страви смачні та поживні. А якщо їх купити у замороженому вигляді чи зберігати в морозилці домашні, то смачна вечеря чи сніданок готові за декілька хвилин

Як варити пельмені та вареники: корисні поради
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Пельмені та вареники — смачні та популярні страви у багатьох країнах. Купити їх у замороженому вигляді можна чи не в кожному супермаркеті. А приготувати їх вдома — справжнє мистецтво. GoToShop розповідає, як швидко і правильно їх варити.

Пельмені

1. Підготуйте фарш (яловичина, свинина або комбінації м’яса зі свинини та яловичини). Додайте до фаршу цибулю, сіль, перець та інші приправи за смаком.

2. Приготуйте тісто для пельменів (зазвичай використовують муку, яйця, воду та сіль. Замісіть тісто до гладкої консистенції.

3. Розкатайте тісто і виріжте кола за допомогою келиха або пляшки.

На кожне коло кладіть невелику кількість фаршу (приблизно 1 чайна ложка). Злегка притисніть краї, щоб утворити пельмені.

4. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі.

Покладіть пельмені в киплячу воду та варіть їх приблизно 7-10 хвилин, або поки вони не вийдуть на поверхню та стануть плавати.

5. За допомогою дерев’яної лопатки або шумівки дістаньте готові пельмені з води.

Вареники

1. Підготуйте начинку для вареників. Ви можете використовувати різні варіанти, як солоні, так і солодкі: картопля, сир, ягоди або яловичина.

2. Приготуйте тісто для вареників, зазвичай беруть муку, яйця, воду та сіль. Замісіть тісто до гладкої консистенції.

3. Розкатайте тісто та виріжте коло за допомогою келиха або пляшки.

4. На кожне коло кладіть начинку (приблизно 1-2 столові ложки). Злегка змастіть край тіста водою або розбитим яйцем.

5. Згорніть вареники наполовину, утворюючи напівмісяць, і добре притисніть краї.

6. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі.

Покладіть вареники в киплячу воду та варіть їх приблизно 5-7 хвилин, або поки вони не вийдуть на поверхню та стануть плавати.

7. За допомогою дерев’яної лопатки або шумівки дістаньте готові вареники з води.

Готові пельмені та вареники можна подавати з вершковим маслом, соусом або сметаною, а також за бажанням прикрасити зеленню. Щоб ваше готування було ще простішим, обирайте напівфабрикати у супермаркеті, а щоб я така покупка була вигідною — ознайомтеся з актуальними акціями на пельмені та вареники.

Читати статті на тему

2024.05.03 17:02
Рекомендації

Зелений чай: міфи та правда про його користь

Розповідаємо про користь та шкоду зеленого чаю, розкриваючи його секрети, розвіюючи міфи та даючи поради щодо його заварювання
2024.05.03 13:01
Рекомендації

Чому жовтіє часник та як цьому запобігти

Зберегти урожай часнику можливо, якщо дотримуватися декількох простих рекомендацій
2024.05.03 11:37
Рекомендації

Великодні яйця: користь чи шкода

Розповідаємо про користь та шкоду варених яєць, даємо рекомендації щодо їх вживання та ділимося цікавими фактами про цей продукт
2024.05.03 11:30
Рекомендації

Що означають наліпки на бананах: на що потрібно звернути увагу

Розповімо, чого ви не знали про наліпки на бананах та про всю користь цих фруктів
2024.05.02 17:15
Рекомендації

Секрети ідеальної паски: як уникнути 5 найпоширеніших помилок

Розповідаємо про секрети випікання ідеальної паски: як уникнути поширених помилок, домогтися пишності та аромату, а також красиво прикрасити святковий хліб