close-btn

Венесуела перевела продаж нафти на Tether (USDT) через санкції США

Тепер PDVSA вимагає, щоб нові клієнти, які беруть участь у нафтових угодах, володіли криптовалютою

Венесуела перевела продаж нафти на Tether (USDT) через санкції США

Фото: pngwing.com, freepik.com

Згідно з останнім звітом, державна нафтова компанія Венесуели PDVSA посилила заходи щодо збільшення використання цифрових валют і стейблкоїнів, таких як Tether (USDT), для експорту нафти та палива на тлі посилення санкцій США проти країни.

Минулого тижня Міністерство фінансів США попросило клієнтів та постачальників PDVSA згорнути транзакції до 31 травня. Цей крок ускладнить для Венесуели збільшення видобутку та експорту нафти, оскільки компаніям доведеться чекати на індивідуальні дозволи США для ведення бізнесу з Венесуелою.

PDVSA розглядає можливість використання Tether USDT

З минулого року PDVSA поступово переводить свої продажі нафти на власний стейблкоїн Tether, USDT. Вартість USDT прив’язана до долара США, що й забезпечує стабільність. Відновлення нафтових санкцій прискорює цей перехід, спрямований на зменшення ризику арешту виторгу від продажу на рахунках в іноземних банках через ці санкції, згідно з джерелами, знайомими з цим питанням.

Минулого тижня міністр нафти Венесуели Педро Телечеа повідомив агентству Reuters, що вони розглядають можливість використання цифрових валют для деяких нафтових контрактів:

“У нас є різні валюти, відповідно до того, що зазначено в контрактах”, — сказав він.

Долар США залишається основною валютою для транзакцій на світовому нафтовому ринку, а платежі в криптовалюті все ще відносно рідкісні, хоча і з’являються в деяких країнах.

Минулого року PDVSA зіткнулася з корупційним скандалом, коли було виявлено близько $21 млрд незрозумілої дебіторської заборгованості від експорту нафти за останні роки, частково пов’язаної з минулими транзакціями з використанням різних криптовалют.

Після скандалу Телечеа взяв на себе контроль над міністерством нафти країни. Під його керівництвом експорт нафти з Венесуели різко зріс. Завдяки американським ліцензіям, що дозволяють продавати нафту, у березні експорт злетів до 900 000 барелів на день, що стало найвищим показником за останні чотири роки.

PDVSA вимагає 50% оплати в USDT

До кінця першого кварталу 2024 року PDVSA перевела численні спотові операції з нафтою, за винятком свопів, на контрактну основу, що вимагає передоплати в розмірі п’ятдесяти відсотків від вартості кожної партії в USDT.

Крім того, PDVSA вимагає, щоб будь-який новий клієнт, який бажає брати участь у нафтових операціях, мав криптовалюту на цифровому гаманці. За словами одного з джерел, Венесуела виконала це зобов’язання, поширивши його на певні існуючі контракти, в яких не було чітко визначено використання USDT.

Про стратегії та методи, що використовуються для виявлення та запобігання ринковим маніпуляціям, які забезпечують справедливість і прозорість нафтового ринку для всіх зацікавлених сторін, читайте в нашый статті “Недобросовісна практика на ринку нафти: виявлення та запобігання маніпуляціям”.

Вас також може зацікавити:

google news