Українці масово перереєстровують свої авто: скільки коштує послуга

В Україні збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів у сервісних центрах МВС.
Українці масово перереєстровують свої авто: скільки коштує послуга
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У квітні 2024 року в сервісних центрах МВС спостерігається збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами. Ця послуга користується найбільшим попитом серед автовласників, повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Читайте також:

За даними відомства, за перший тиждень цього місяця в сервісних центрах МВС було проведено 43 578 реєстраційних дій. Упродовж другого тижня - 48 784, а третього - 61 816. 

"Отже, з початку цього місяця станом на 22 квітня кількість реєстраційних операцій зросла на 42%", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Найбільше спостерігається попит на перереєстрацію по договору купівлі-продажу та дарування. З початку квітня було оформлено 110 997 за договорами купівлі-продажу, а за аналогічний період березня - 74 389.

Також впродовж останнього часу значно збільшилась кількість перереєстрацій транспортних засобів за договором дарування. За перші три тижні квітня було здійснено 2564 таких операцій, а за аналогічний період березня - 444.

hsc.gov.ua

Читайте також:

Зазначається, що вартість перереєстрації легкового авто становить орієнтовно 755 грн без видачі номерного знака. Сюди входить адміністративна послуга та бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. 

Раніше ми писали, що в Україні різко збільшився рівень перереєстрації автомобілів на жінок через договори дарування. Імовірно, це пов'язано з законодавчими ініціативами, які передбачають суттєві обмеження в розпорядженні майном для чоловіків, які ухиляються від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK