До України повертається тепло: синоптик розповіла про погоду до кінця квітня

Погода в Україні до кінця квітня буде мінливою, очікуються дощі, які чергуватимуться із сонцем.
 |  Автор: Мальцева Ольга
До України повертається тепло: синоптик розповіла про погоду до кінця квітня
Ілюстроване фото / Getty images

До кінця квітня в Україні передбачається мінлива погода з дощем, яка чергуватиметься із сонячними проясненнями та вітром. Про це повідомила Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру, повідомляє NV.

Читайте також: Російська армія у 2024 році отримає ЗРК С-500 нового покоління, - Шойгу

“Типова весняна погода: буде трошки вітру під час проходження атмосферних фронтів, та водночас 23 та 26 квітня в денні години переважно без опадів у більшості регіонів, і весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря”, — повідомляє Птуха.

В середу, 24 квітня, в більшості областей пройдуть дощі, а 25 квітня - лише на правобережній частині України. При цьому трохи потеплішає: вночі +8...+13, вдень у багатьох регіонах +17...+24. Трохи прохолодніше буде на заході та півночі.

У четвер, 26 квітня опади припиняться: переважно без опадів, лише у північно-східних областях вночі, а вдень у західних областях можливі невеликі локальні дощі.

Однак прохолода повернеться, але лише на заході: у п'ятницю вночі місцями 0...-3, а вдень повітря прогріється до +15 градусів.

Додається, що на сході та південному сході потеплішає наприкінці робочого тижня: вночі +8...+13, вдень +15...+21. У центрі та на півночі вночі +4...+10, вдень +12...+18.

Синоптикиня додає, що 27 квітня очікується підвищення температури повітря, у західних та північних областях можливі невеликі дощі, але на решті території буде без опадів. Температура вночі у більшості областей сягатиме +10, а вдень до +21 (але на заході до +17). Втім, на південь та схід у суботу повернеться справжнє тепло: до +13 вночі та до +25 вдень.

Читайте також: ВЛК визнала придатним чоловіка, який помер по дорозі до навчального центру, - Лубінець

За словами Птухи, такий температурний режим збережеться до кінця квітня. 

“За розрахунками на сьогоднішній день, надалі не очікується виходу ніяких атмосферних фронтів, переважатиме поле підвищеного тиску, тобто погода без опадів, а температурні значення будуть приблизно в цих межах, або й дещо вищі”, — додає синоптикиня.

Вона додала, що на високогір'ї Карпат, а саме 24-25 квітня, ще очікується невеликий мокрий сніг. Вночі температура повітря становитиме 0...-5, вдень - до +5 градусів. Натомість у Києві 25 квітня значно потеплішає: вночі +10...+12 градусів, вдень +17...+19 градусів. Схожий режим погоди збережеться у столиці і в найближчі дні.

Нагадаємо, значна частина військової допомоги США для України вже знаходиться у Європі. Доставка військової допомоги від США прискориться, адже значна частина допомоги знаходиться у Німеччині та Польщі.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK