Коли в Україні з’являться ATACMS, то можуть з’явитися й TAURUS, — Рябих

Крилата ракета TAURUS KEPD 350. Ілюстративне фото: mbda-deutschland.de

Ракети TAURUS можуть з’явитися в Україні у зв’язці з далекобійними ATACMS, оскільки існує гармонізація рішень між Сполученими Штатами Америки та Німеччиною. Таку думку сьогодні, 23 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Валерій Рябих.

За його словами, такої ж думки дотримуються різні політичні та військові експерти.

“Можна сказати, що ухвалення подібних рішень Німеччиною залежить від Сполучених Штатів саме з питань безпеки. І якщо ядерні держави Франція і Велика Британія можуть собі дозволити першими поставити далекобійні ракети, такі як Storm Shadow і SCALP-EG, то Німеччина в даному питанні залежить від США і від їхнього рішення. Коли в Україні з’являться ATACMS, то буквально з невеликим розривом також можуть з’явитися і TAURUS”, — вважає Рябих.

Він висловив думку, що ATACMS і TAURUS у зв’язці можуть застосувати для удару по Керченському (Кримському) мосту.

“Звісно, подібна масована атака може бути доповнена іншим переліком озброєнь — протирадіолокаційними ракетами та ракетами, що відвертають засоби протиповітряної оборони, і великим асортиментом безпілотних систем як повітряного базування, так і морського”, — припустив експерт.

Читайте також: Україна близька до отримання ATACMS — що змінять ці ракети (ВІДЕО)

Нагадаємо, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив думку, що надання Києву далекобійних ракет ATACMS, що передбачено законопроєктом про допомогу Україні, схваленим Палатою представників Конгресу США, має не тільки практичне, але й символічне значення. Це — аргумент для активізації переговорів із Німеччиною щодо передачі ракет TAURUS.

Прямий ефір