close-btn

Рада дозволила АРМА купувати облігації за іноземну валюту

Ухвалений парламентом законопроєкт розширив повноваження Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА)

Рада дозволила АРМА купувати облігації за іноземну валюту

Фото: freepik.com

Верховна Рада прийняла зміни до закону «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів». Документ надає АРМА право управління арештованими грошовими коштами в іноземній валюті.

За законопроєкт №10397 в цілому проголосували 299 депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Читайте також: На яку суму NovaPay продав облігації за перший місяць

Згідно зі змінами до законодавства, на період воєнного часу та місяць після його закінчення, АРМА отримає можливість купувати військові облігації в іноземній валюті. Наразі Агентство може купувати облігації тільки за кошти в національній валюті.

Зокрема, для покупки військових облігацій можуть бути використані кошти, які арештовані у кримінальному провадженні та стягнуті в дохід держави.

Нагадаємо, українцям стали доступні дві нові іменні військові облігації, які називаються Бахчисарай (місто в тимчасово окупованому Криму) та Макіївка (місто в Донецькій області). Придбати їх можна в державному застосунку Дія.

Також в січні 2024 року у застосунку державних послуг «Дія» додали чотири нові військові облігації. Серед нових військових облігацій є: «Залізний Порт», «Асканія-Нова», «Джанкой» та «Керч».

Раніше ми писали, що громадяни України, які придбали військові облігації через застосунок Дія, змогли заробити вже майже 100 млн грн. З жовтня 2022 року по березень 2024-го українці купили вже понад 4 млн військових облігацій в Дії. За його словами, цей вид цінних паперів вдвічі вигідніший, оскільки це не лише прибуток, але й інвестиція в державу.

Водночас за обслуговування та погашення боргу по єврооблігаціях Україна зобов’язана виплатити $4,5 млрд, і це тільки у 2024 році (починаючи з серпня).

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Telegram продав облігацій на $330 млн: скільки отримають інвестори

Дія.Підпис буде доступний новій групі користувачів

Дія отримала масштабне оновлення: які сервіси з’явились

google news