Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як розпізнати якісне вершкове масло: поради для господинь
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати якісне вершкове масло: поради для господинь

При виборі вершкового масла завжди звертайте увагу на склад продукту

23 квітня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

В українських оселях вершкове масло завжди займало особливе місце на столі: воно є ідеальним доповненням до ранкового бутерброда, а також використовується в приготуванні численних страв. Проте, недавні розслідування показали, що не всі продукти, які продаються під маркою вершкового масла, є справжніми. У деяких випадках, під виглядом натурального продукту, споживачам пропонують маргарин, що містить консерванти та штучні добавки.

Як розпізнати якісне вершкове масло: поради для господинь

Який вид вершкового масла найкорисніший

Справжнє вершкове масло виготовляється з молочних вершків і має жирність не менше 61,5%. Якісне масло багате на вітаміни А, Е, К, а також містить лауринову та арахідонову кислоти, які є важливими для здоров'я щитовидної залози, серця та мозку. На відміну від маргарину, який може накопичуватись у організмі у вигляді жирових відкладень, натуральне масло забезпечує тіло швидкою енергією, що швидко засвоюється та не перетворюється на жир.

Здоров'я та міфи: переваги вершкового масла

Вершкове масло містить лецитин, який допомагає контролювати рівень холестерину, та лінолеву кислоту, що володіє протираковими властивостями. Антиоксиданти у складі масла допомагають боротьбі з вільними радикалами, знижуючи ризик розвитку онкологічних захворювань. Вершкове масло також сприяє зміцненню кісток та суглобів та захищає від карієсу.

Однак, через високий вміст калорій та насичених жирів, дієтологи радять обмежити споживання цього продукту особам, які стежать за вагою або мають проблеми з серцево-судинною системою. Надмірне вживання може спричинити збільшення рівня “поганого” холестерину і підвищення ризику розвитку серцевих захворювань.

Як вибрати якісне масло?

При виборі вершкового масла завжди звертайте увагу на склад продукту, що вказаний на упаковці. Натуральне масло не містить штучних добавок, консервантів або емульгаторів. Важливо, щоб основою продукту були натуральні молочні вершки. Варто довіряти продуктам від перевірених виробників, що мають гарні відгуки серед споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини