Головна Новини Світ ЄС Сійярто слідом за Китаєм озвучив захцянки РФ щодо мирних переговорів. Що заявив
commentss НОВИНИ Всі новини

Сійярто слідом за Китаєм озвучив захцянки РФ щодо мирних переговорів. Що заявив

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що слід вирішувати питання війни в Україні за допомогою дипломатії, а не зброї. При цьому, на його думку, за столом переговорів обов'язково має бути Росія

23 квітня 2024, 18:28
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що на Глобальному саміті миру у Швейцарії має бути також і Росія, оскільки нібито без неї всі мирні переговори не мають жодного сенсу.

Сійярто слідом за Китаєм озвучив захцянки РФ щодо мирних переговорів. Що заявив

Петер Сійярто

За його словами, важливо, щоб за столом переговорів були дві сторони, які залучені до військового конфлікту. Він наголосив, що нібито тільки в цьому випадку може з'явитися надія на те, що мирна конференція у Швейцарії досягне успіху.

Крім того, міністр закордонних справ заявив, що нібито у Європейському Союзі є повна готовність до світової війни через ситуацію в Україні.

Проте він впевнений, що стратегія країн ЄС щодо війни в Україні цілком і повністю провалилася. За словами Сійярто, нібито постачання озброєння Силам оборони не наблизило Україну до миру та не покращило позиції ЗСУ на полі бою.

"Постачання зброї можуть лише затягнути війну або збільшити ризик ескалації до світової війни",
– заявив Сійярто.

Він заявив, що влада Угорщини переконана, що тільки дипломатія може замінити постачання зброї та запобігти руйнуванням і жертвам, які можуть бути надалі. Саме тому, наголосив глава МЗС, офіційний Будапешт готовий до обговорення будь-яких мирних планів. При цьому він ще раз наголосив, що такі обговорення матимуть сенс лише за участю в них Росії.

Також Сійрто розкритикував наміри Європейського Союзу прийняти черговий пакет санкції проти Росії, наголосивши, що попередній пакет був не особливо ефективним і нібито завдав більше шкоди країнам ЄС, ніж РФ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що в РФ заявили , що їм не підходить Швейцарія як майданчик для переговорів про мир, оскільки ця країна нібито перестала демонструвати свою нейтральність і відверто агресивно налаштована щодо Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тато

23 квітня 2024, 17:45

Сійярто - типовий підар. Ганебний підар. І такий він через Путінські гроші. Не більше.


Новини