У Києві зафіксували найвищий рівень води у річці Дніпро: яка існує загроза

За останню добу він підвищивася на понад 30 сантиметрів

У Києві рівень води в річці Дніпро продовжує зростати. Він збільшившись на понад 30 сантиметрів за останню добу.

Про це повідомляє у Telegram голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зазначається, що за останню добу рівень річки Дніпро в межах Києва піднявся на 36 сантиметрів. Станом на сьогодні, 23 квітня, він становить 636 см над "0" поста. Температура води 12°C.

Згідно даних моніторингу, це найвищий рівень води цієї весни, але нижчий за минулорічні показники 23 квітня 2023 року на 33 см. Рівень небезпеки гідрологічних явищ — І (жовтий), — йдеться у повідомленні.

КМВА повідомила, що наразі в Києві немає загрози водопіллю. Не відзначено жодних аварійних підтоплень по місту, і промислові об'єкти та житлові райони не перебувають у небезпеці. Моніторинг ситуації з водопіллям на цьому році продовжується. Тим часом гідрослужби КК "Київавтодор" готові до погіршення погодних умов та моніторять місця можливих підтоплень. Зокрема шляхово-експлуатаційні підприємства мають 91 одиницю спецтехніки і спецзасобів для ремонту й очистки системи зливової каналізації. 

Нагадаємо, фахівці Спеціалізованої екологічної прокуратури Київщини проводять розслідування для визначення розмірів збитків, завданих природному середовищу. Розглядається ситуація щодо наслідків атаки, яку здійснили російські війська на Трипільську теплову електростанцію.



Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/5624


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися