RU
 

Данія виділить Україні €420 млн на відновлювальну енергетику й відбудову

Текст: ,  23 квітня 2024, 18:59
0
463
Данія виділить Україні €420 млн на відновлювальну енергетику й відбудову
Фото: Мінекономіки
Підписання меморандуму

Меморандум передбачає виділення близько 40 млн євро на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України, а також 380 млн євро для підтримки критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром підприємництва Данії Мортеном Бедскоу, який перебуває в Україні. Про це у вівторок, 23 квітня, повідомила пресслужба президента України.

Зеленський подякував уряду й народу Данії за підтримку України і відзначив важливість нещодавно підписаної двосторонньої безпекової угоди.

Президент України відзначив ефективність реалізації патронату Данії над відбудовою Миколаївщини й висловив сподівання на допомогу в пошуку додаткових систем ППО для області.

Міністр підприємництва Данії відзначив можливості для посилення співпраці між країнами та повідомив про рішення данського уряду виділити додаткове фінансування для українського механізму Експортно-інвестиційного фонду Данії.

Окрему увагу на зустрічі приділили перспективам розширення данського бізнесу та залучення нових інвестицій в Україну.

Міністр підприємництва Данії Мортен Бедскоу й міністр економіки України Юлія Свириденко підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

"Цей документ передбачає виділення данським урядом близько 40 млн євро на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України, а також 380 млн євро для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику", - йдеться в повідомленні Мінекономіки.

У документі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом у сфері критичної інфраструктури та морської промисловості, а також у ширшому плані - у сфері бізнесу, промисловості та підприємництва.

Раніше повідомлялося, що в розпорядженні Данії 44 винищувачі F-16. При цьому 19 літаків вона обіцяла Україні.

Посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
США дадуть Україні ударні дрони з ракетами - ЗМІ
ЗСУ вибивають росіян у Красногорівці
Ломбардам і банкам заборонили приймати дрони та тепловізори у заставу
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
У Естонії готуються до можливої блокади Балтійського моря
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Латвияпомощьвозобновляемая энергетикамеморандум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі